Erlandsen: - Vi forventer mer av oss selv

(Lillestrøm - Start 1-1). Lillestrøm er fire poeng bak Vålerenga foran skjebnekampen kommende søndag på Ullevaal. Laget klarte aldri å nedkjempe Start søndag kveld.

Av Anders Møllersen

Start sjokkerte Lillestrøm på Åråsen, men et Tomas Malec-hodestøt reddet 1-1 for Arne Erlandsens menn.

Start har senket skuldrene etter at de formelt ble klare for 1. divisjon og sto med to strake hjemmeseirer før bortemøtet med Lillestrøm. Og det tok ikke lang tid før gjestene ga nedrykkstruede LSK en kalddusj ved Dennis Antwi.

Men etter timen spilt var hjemmelaget tilbake. Tomas Malec gjorde det han er hentet for å gjøre, nemlig heade inn mål for LSK.

Lillestrøm klatret med det ene poenget opp forbi Tromsø og Bodø/Glimt til en 12. plass med bedre målforskjell enn de to nevnte. To poeng skiller ned til Stabæk på nedrykk, mens neste motstander Vålerenga er nærmeste lag oppover, fire poeng foran.

– Det var et viktig poeng, men vi må opp på et høyere nivå. Vi har kommet høyere på tabellen, men vi forventer mer av oss selv. Nå skal vi trene bra fram mot Enga-kampen, også gleder vi oss til den kampen, sa LSK-trener Arne Erlandsen til NTB.

Dyttet av tilskuer

Start er på sin side fortapt nederst på tabellen.

– Kampen kunne like så godt gått vår vei. Uansett, gutta jobber knallhardt og viser god moral. Dette er en god erfaring for en ung gjeng, sa Start-trener Steinar Pedersen til TV 2.

Hjemmelaget startet friskt på Åråsen og fikk to kjappe muligheter på rappen etter ti spilte minutter. Først valgte Malaury Martin å utfordre i stedet for å spille Erling Knudtzon på åpen kasse, før Simen Kind Mikalsen skjøt ballen i nettveggen fra sju meter etter å ha kombinert med Knudtzon på venstresiden.

Men så kom Start mer og mer med i kampen. Like før halvtimen spilt fikk de også uttelling da Dennis Antwi pirket Start i føringen etter 25 minutter. Om ghaneseren så feil av egne supportere og kanarifansen i gledesrusen er uvisst, men Antwi fikk gult kort av dommeren da han valgte å feire foran hjemmesupporterne. En supporter entret også banen for å gi Start-spilleren en liten dytt etter feiringen.

Malec-utligning

Start opprettholdt trykket ut omgangen, men med timen igjen fant Lillestrøm spisskjempen Tomas Malec i feltet på et frispark. Slovaken headet kontant inn utligningen foran de 8796 fremmøtte på Åråsen.

Mot slutten åpnet det seg i begge ender, og innbytter Mohamed Ofkir tvang Håkon Opdal til å gjøre en god redning da han klemte til fra 17 meter.

– Han gjorde et bra innhopp. Vi fikk det vi ville ut av at han kom inn, sa Erlandsen.

Lagene fortsatte å produsere sjanser, men enten var utførelsen for dårlig, eller så fikk forsvarerne kastet seg foran i siste øyeblikket. Dermed ebbet det ut med 1-1.

– Det blir en litt for åpen andre omgang. Vi får litt større rom, men så gir vi fra oss litt også. Det blir for mye hawaii, avslutter LSK-treneren. (©NTB)

Lillestrøm – Start 1-1 (0-1)

Åråsen stadion: 8796 tilskuere

Mål: 0-1 Denny Antwi (25), 1-1 Tomáš Malec (61).

Dommer: Espen Eskås.

Gult kort: Denny Antwi, Start, Jørgen Kolstad, Lillestrøm.

Lillestrøm (4-4-2): Arnold Origi – Håkon Skogseid (Jørgen Kolstad fra 23, Erik Brenden fra 89.), Frode Kippe, Marius Amundsen, Simen Kind Mikalsen – Ifeanyi Mathew, Bonke Innocent (Mohamed Ofkir fra 46.), Sheriff Sinyan, Malaury Martin – Erling Knudtzon, Tomáš Malec.

Start (4-4-2): Håkon Opdal – Jens Kristian Skogmo, Tapio Heikkilä, Alex DeJohn, Henrik Robstad – Eirik Wichne (Espen Hoff fra 73.), Andreas Hollingen, Erlend Segberg (Gudmundur Kristjánsson fra 90.), Espen Børufsen – Lars Jørgen Salvesen, Denny Antwi (Lasse Sigurdsen fra 78.).