Englands niende strake seier

(England - Estland 2-0). England var EM-klare før fredagens kamp, men tok sin niende strake seier i kvalifiseringen. Wayne Rooney ble hyllet før kampstart.

Av Ines Margot Zander

Scoringer av Theo Walcott og Raheem Sterling sørget for at England vant 2-0 over Estland fredag. Det var den niende strake seieren for Roy Hodgsons menn i EM-kvalifiseringen.

Theo Walcott sørget for jubel for hjemmefansen da han scoret sekunder før pause. Evertons Ross Barkley viste fram pasningsfoten da han sendte ballen gjennom beina på Viking-spiller Karol Mets. På løp i bakrom var Walcott, og alene med Estland-keeper Mikhel Aksalu gjorde Arsenal-spilleren ingen feil.

England presset for flere mål, og åtte minutter før slutt ble Walcott erstattet av toppscoreren i Premier League, Leicesters Jamie Vardy.

Vardy viste seg fram med en gang da han la inn mot Raheem Sterling foran mål. Fem minutter før slutt satte Manchester City-spilleren ballen kontant bak Aksalu til 2-0.

Kvalifisert

England var allerede kvalifisert til EM i Frankrike før fredagens gruppekamp mot Estland. Hvittrøyene leder gruppe E med 27 poeng av 27 mulige. På andreplass er Sveits med 18 poeng, og dermed ute av stand til å true England i kampen om førsteplassen.

– Dette var så tøft som vi antok det skulle bli, sa Englands manager Roy Hodgson.

– Vi spilte mot et veldig organisert lag, så vi måtte arbeide hardt for å sikre denne seieren, la han til.

– Vi hadde lagt opp til å angripe med alt vi hadde, og jeg synes vi lyktes med den taktikken. Scoringen vi fikk like før pause ble veldig viktig. Jeg er svært fornøyd med det vi presterte i denne kampen, sa landslagssjefen.

I siste gruppekamp møter England Litauen på bortebane mandag.

Gullstøvel

Før kampen startet ble Wayne Rooney tildelt en gullstøvel for å markere at han er Englands mestscorende spiller.

Rooney scoret sitt 50. landslagsmål da England slo Sveits i september, og rykket dermed forbi tidligere rekordinnehaver Bobby Charlton med 49. scoringer.

Statuetten ble overrakt av nettopp Charlton foran jublende hjemmefans. Rooney pådro seg en ankelskade da Manchester United tapte 0-3 for Arsenal forrige helg, og spilte dermed ikke mot Estland fredag. 29-åringen går også glipp av landskampen mot Litauen.

Sveits hadde ingen problemer med å slå San Marino med solide 7-0. Ettersom Slovenia bare klarte 1-1 hjemme mot Litauen kan sveitserne også juble for EM-tur neste sommer. (©NTB)

EM-kvalifisering fotball menn fredag, gr. F, 9. kampdag:

England – Estland 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Theo Walcott (45), 2-0 Raheem Sterling (85). Spilt på Wembley i London.

Slovenia – Litauen 1-1  (1-0)

Mål: 1-0 Valter Birsa (str. 45), 1-1 Arvydas Novikovas (str. 86). Spilt i Ljubljana.

Sveits – San Marino 7-0 (1-0)

Mål: 1-0 Michael Lang (17), 2-0 Gokhan Inler (str. 56), 3-0 Admir Mehmedi (66), 4-0 Johan Djorou (str. 72), 5-0 Pajtim Kasami (75), 60 Breel Embolo (str. 80), 7-0 Eren Derdyok (89). Spilt i St. Gallen.