Englands landslagssjef Gareth Southgate forteller at spilleren hans vil til Russland for å spille VM-fotball. De siste dagene har det politiske forholdet mellom Storbritannia og Russland vært kjølig.

Englands landslagssjef vil ikke høre snakk om boikott av fotball-VM

Forholdet mellom Storbritannia og Russland er politisk iskaldt om dagen.

– Vi er desperate etter å få spille VM. Det er også det jeg kan si om denne saken. Vi forbereder oss til å dra. Vi er ikke i tvil om at det riktige vil være å delta, sier Southgate.

England-sjefen legger til at sikkerheten til spillerne og støtteapparatet vil bli vurdert framover. Det engelske fotballforbundet (FA) har uttalt at det bare er en sikkerhetstrussel som vil sette Englands VM-deltakelse i fare.

Storbritannia mener det var Russland som sto bak giftangrepet i Salisbury nylig. Det var den tidligere russiske dobbeltagenten Sergej Skripal og hans datter Julia som ble forgiftet. Tilstanden deres er fortsatt kritisk.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Håper på støtte

Onsdag reagerte Storbritannia på giftangrepet ved å utvise 23 russiske diplomater. Statsminister Theresa May har også sagt at ingen av hennes statsråder eller medlemmer av den britiske kongefamilien kommer til å være til stede under sommerens fotball-VM.

Southgate håper laget hans får støtte fra egne supportere på russisk jord.

– Det er alltid oppløftende for oss som lag når vi har en tilreisende fanskare med oss. Vi har noen av de beste supporterne i verden, men det er opptil hvert og enkelt å avgjøre hvilke kamper de kommer for å se.

VM i Russland starter 14. juni. England er i gruppe med Belgia, Panama og Tunisia. (NTB)

Les også: Nei, videodømming i fotballen er ingen god idé