Englands lanndslagssjef Mark Sampson er forberedt på en langvarig kamp mot Norge sent mandag kveld. FOTO: NTB SCANPIX

England vil være best forberedt

Klokka 23.00 i kveld er det avspark Norge - England. - Vi skal være best forberedt av alle lag i VM, sier de engelske jentenes landslagssjef, Mark Sampson.

Av Sjur Natvig

OTTAWA: For Englands landslagssjef Mark Sampson (32) er Even Pellerud (61) et forbilde, ikke minst når det gjelder kampforberedelser.

– Han er en pioner i kvinnefotball og har hatt suksess ikke bare med Norge, men også med andre nasjoner. Det står det respekt av. Å oppnå suksess gjentatte ganger med ulike lag viser hvilket kaliber han har som trener, sa Sampson søndag.

– Jeg gleder meg til utfordringen det er å møte ham. Norge har et fremragende lag, et av de beste i denne turneringen. De har fantastisk mye erfaring både på benken og banen. Det er et lag som alltid hever seg i sluttspillene, men vi har en klar plan for hvordan vi skal gi spillerne våre best mulig sjanse til å slå dem.

Grundige forberedelser er en av Sampsons kjepphester.

– Et av våre mål før sluttspillet var å være best forberedt av alle lag, på alle scenarioer på og utenfor banen, sa han.

– Jeg tror den unge treneren der er en ambisiøs kar som har lært sin ABC når det gjelder kampforberedelser. England ser ut som et godt forberedt lag, det gjør de, sa Pellerud til NTB.

Hans lag pleier å være med i konkurransen om å være best forberedt.

Straffespark

Pelleruds lag har trent på straffespark de siste dagene. Sampson ble søndag spurt om hvorfor hans lag hadde straffesparktrening allerede før avreise fra England.

– Hvis du vil vinne VM, må du antakelig gjennom en straffesparkkonkurranse, og du må vinne den. Da må du ha spillere som scorer og en keeper som redder et par skudd, sa han.

– Vi har forberedt våre spillere på å prestere i 90 minutter og i ekstraomganger, og også om det blir straffesparkkonkurranse. Alt for å gi dem best mulig sjanse til å vinne.

Han ble spurt om han allerede har straffetakerne klare.

– Absolutt. Men jeg sier ikke hvem, svarte han.

– Jeg har hatt suksess i straffesparkkonkurranser i min trenerkarriere. Når jeg velger hvem som skal skyte, tar jeg hensyn til teknikk, karakter, personlighet, status og hvem som er på banen etter 120 minutter. Jeg tar ansvar for å utpeke spillerne, og de har min fulle støtte.

Han sa også at han har tre keepere som alle er flinke til å redde straffespark.

Respekt

England er nummer seks på FIFA-rankingen, mens Norge er utenfor topp ti. Sampson vil ikke være med på at hans lag er favoritt.

– Det er to gode lag, og begge har veldig lyst til å gå videre. Vi har stor respekt for motstanderen, men vi vet også hva vi kan bidra med for å gi oss sjanse til seier, sa han.

– Vi føler at vi er i rute, men så er det slik i idretter med spill og motspill at det er en motstander på andre siden som vil være med på å forstyrre bildet. Det blir en veldig åpen affære. Jeg tror ikke spillet blir så åpent, men det er åpent hvem som vinner, sa Pellerud til NTB.

Sampson er yngste landslagssjef i VMs cupspill, Pellerud den eldste.

– Det er kult at jeg er yngst, det visste jeg ikke. Men jeg visste at Even er eldst, sa waliseren.

Mandag får vi se om de «gamle» fortsatt ikke bare er eldst, men også best. (©NTB)