Så glad, så glad var Ingvild Flugstad Østberg da hun endelig vant en seier i verdenscupen. FOTO: BERIT ROALD/NTB SCANPIX

Endelig satt den for Ingvild

Etter rundt 125 verdenscupstarter kom endelig verdenscupseieren som Ingvild Flugstad Østberg (24) har tørstet etter.

DAVOS: I går var hun best fra start til mål og klatret øverst på en norsk, helrød pall under sprinten i fri teknikk. På toppen av det hele var det norsk på fjerde- og femteplass også.

Gjøvik-jenta ga blaffen i alle råd og fulgte sin egen intuisjon da hun fikk seieren som hun har lengtet slik etter.

* Hun var best i prologen.

* Hun var best i kvartfinalen.

* Hun var best i semifinalen.

* Hun var best i finalen.

 

Vet selv best

- Det er mange som har ment at jeg ikke har fått seieren min fordi jeg har gått fort i heatene. Jeg er så lei av å høre det. Jeg vet selv best hvordan jeg skal gjennomføre heatene mine, sa Østberg i pressesonen etter løpet.

Da hadde alle som ville fått tatt sine bilder og intervjuet den svært blide opplendingen. Det var en meget tent og revansjesugen 24-åring som sto på startstreken i går. Lenge lå hun an til en god plassering også under lørdagens 10 kilometer klassisk, men da sluknet hun på de to-tre siste kilometerne.

- Jeg følte ikke at jeg fikk ut potensialet mitt da, men nå er det glemt. Jeg fikk vist i dag at det ikke er formen det er noe feil med. Jeg har vunnet en etappe i Tour de Ski (1. plass i Val Müstair i Sveits for to år siden), og jeg har gjort det godt i OL (gull og sølv i Sotsji sist vinter), men verdenscupseieren har latt vente på seg. Derfor smakte dette ekstra deilig, og det var herlig å stå øverst på en slik super-super pall. Denne seieren rager høyt. Det har vært et slikt stort mål lenge, og det var skikkelig gøy å få det til, sa Østberg.

 

På pallen åtte ganger

I går var det åttende gang at Østberg klatret opp på seierspallen i et individuelt verdenscuprenn. Det var i grunnen på tide at seieren kom.

For hittil i sesongen er det blitt mye stang-ut for henne. I den nasjonale åpningen på Beitostølen sluknet hun på oppløpet og havnet utenfor pallen. I Kuusamo kladdet skiene hennes etter at hun ledet på toppen av den siste bakken i finalen. I Lillehammer sist helg ble det mye klabb og babb på oppløpet.

Men i går klaffet alt samtidig på den legendariske skistadion i Davos.

- Jeg er egentlig forundret over at det har gått så bra før jul. Normalt har formen min pleid å komme etter jul. Dette smakte utrolig godt.

- Hva nå?

- Jeg har sagt lenge at jeg ønsker å bli like god i distanse som i sprint, men har gitt meg selv noen år til før jeg er på toppen i distanse. Og det er heller ikke slik at det er kun seier i sprint som er godt nok heretter, sier Østberg. (NTB)