Nyheter

Endelig kom seieren for Skeid!

Skeids bandylag klarte det Skeid fotballag ikke klarte i helgen – å vinne. De svartkledde kledde av Ullevål på Voldsløkka og vant 5-3, og vant dermed for første gang på øverste nivå på 27 år.

Kanskje bandylaget til Skeid hadde fulgt Skeid-Asker lørdag og sett at de rødkledde fra Nordre Åsen ikke klarte å ta seg til OBOS-ligakvalik? Og tenkt at Skeid hvert fall ikke kan tape to av to kamper i helgen?

Eller at motivasjonen var så stor mot et noe svekket Ullevål, der attpåtil flere av de beste Skeid-spillerne har spilt før?

Uansett – det ble en jubelkveld for Skeid Bandy søndag kveld på Voldsløkka etter 5-3 over Ullevål. Seieren var klubbens første i Eliteserien siden de sist spilte der – i 1993/94! Da vant de tre kamper, spilte én uavgjort og tapte 17. De endte på tre poeng (63-148 i målforskjell) og rykket rett ned. Siden den gang har de ikke spilt på det øverste nivået – før i år.

Les også: Asker byttet til en større keeper og satte alle straffene mot Skeid (+)

Har spilt jevnt mot mange

Men ikke tro at seieren kom ut av intet. Skeid har åpnet Eliteserien meget sterkt og spilt jevnt med flere av de beste lagene i ligaen. Det eneste stortapet kom for Stabæk borte (3-14), men hvem taper vel ikke stort mot dem – og spesielt på Stabekkbanen?

De yppet seg uansett i kvaliken etter 2018/19-sesongen mot Høvik med tap 5-9 og 6-7. I 2019/20 gjorde de rent bord i 1. divisjon og rykket på overlegent vis opp. Og denne sesongen har de spilt jevnt mot Solberg borte (5-7, Solberg scoret to mål siste 10 min fra 5-5 til 7-5), Mjøndalen hjemme (1-5, men sto 1-3 til det var igjen 10 min), Drammen hjemme (3-4-tap) og Ullern borte (3-3).

I tillegg gjorde de livet surt mot Ready og Stabæk borte, selv om de tapte 0-8 og 3-14. Stabæk var ikke fornøyde etter kampen på Stabekkbanen, for Skeid-oksene kjempet hjemmelaget ut i stilen og gikk fryktinngytende til verks.

Les også: Skeids opprykk: – Vil øke bandy-interessen (+)

En haug av tidligere Ullevål-spillere

Og søndag kom endelig seieren.

– Det var utrolig gøy å vinne mot Ullevål! Det er jo flere spillere hos oss som har vært innom Ullevål, så når vi rykket opp var dette den kampen man ønsket å vinne, sier tremålsscorer Jan Daniel Skrettingland, som var Skeids store profil denne kampen. Han har over 200 kamper for Ullevål, vært toppscorer i flere sesonger for klubben og var med på å vinne NM-gull i 2013.

I tillegg har Sigmund Karlseng, Tobias B Svendsen (opprinnelig Skeid-gutt), Jørgen Bakke (opprinnelig Skeidgutt), Nils Arne Walberg, Gaute Bergan Husa, Henrik Kullerud Larsen (opprinnelig Skeid-gutt) alle spilt A-kamper for UIL. Trener Helge Klæstad har også to sesonger for Ullevål.

Sigmund Karlseng møtte gamle lagkamerater. Den opprinnelige Ullevål-spilleren er nå i Skeid.

###

Sigmund Karlseng møtte gamle lagkamerater. Den opprinnelige Ullevål-spilleren er nå i Skeid. Foto: Skeid Bandy

Les også: Tilbake etter 27 års fravær (+)

Skrettingland-show

På Voldsløkka søndag var det regn i luften. Det gikk å spille bandy de første 10-15 minuttene av hver omgang, før det ble flere lange baller.

1-0 satt tidlig fra Sigmund Karlseng etter skudd fra 18-19 meter. Ullevål utlignet kjapt etter, før Svendsen pirket inn en cornerretur. 2-1 sto det til pause. Så ble det Skrettingland-show – 3-1 etter en corner, 4-1 med en skikkelig spissavslutning i boksen og 5-2 rolig alene med keeper. Ullevål fikk redusert, men kom ikke nærmere. Dermed var Skeids første seier denne sesongen et faktum. I tillegg bommet Skrettingland på straffe.

– Det var en god laginnsats, hvor alle jobber sammen for å vinne. Vi har fått inn en del nye som har løftet oss, både av spillere som har gått inn i 11ern og spiller nummer 18, 19 og 20 i troppen som gjør at vi kan ha et høyere nivå med flere på trening fremfor å spille 4 mot 4 hver trening. Så er vi litt stolte av å ha fått inn en juniorspiller som gjør en kjempejobb og har spilt seg inn i 11ern (Edvard Os, 2003-modell). Han er en stor bidragsyter for oss, sier Skrettingland.

De samme tankene deler trener Klæstad:

– Os viser at han virkelig har noe på dette nivået å gjøre, med sin strålende skøytegang og uredde spillestil, sier han, og trekker frem flere andre etter kampen:

– Alt i alt en fortjent seier. Dagens Skeid-spiller ble Daniel Skrettingland, med sine tre scoringer. I tillegg var keeper Rune Strengelsrud igjen trygg og god. Også er det selvfølgelig trygt og godt å endelig ha med Truls Skrettingland igjen.

Skeid er nå nummer ni på tabellen med tre poeng, og seieren i går gjør at Høvik nå ligger sist med to poeng. 2. juledag møter Skeid Drammen.

Mer fra Dagsavisen