Sport

Endelig kom seieren for Grüner - MS fikk smake sin egen medisin

(Grüner - Manglerud Star 3-2). Grüner har vært nær seier, og snubla i flere hjemmekamper den siste tida. Lørdag ble det endelig inntertier mot et MS-lag som fikk smake sin egen medisin.

GRÜNERHALLEN (Dagsavisen): – Jeg syns vi fortjente det her nå. Vi har vært nærme mot mange her nå. Frisk Asker her, Lillehammer her. Narvik hadde vi jo. Så det her var fortjent. Og i dag syns jeg gutta jobber og kriger fra første dropp også, sier Grüners hovedtrener Morten Elverud til Dagsavisen etter kampen i Grünerhallen.

MS fikk rett og slett sin egen oppskrift rett i fleisen, mot et lag de tradisjonelt har slitt med å slå i Grünerhallen. MS vant skuddstatistikken 32-18, men ble kontra i senk, og tapte 3-2.

– Vårt spill er jo å ta motstanderen på overganger, i dag er det kanskje vi som blir litt tatt på overganger, sier Manglerud Stars kaptein, Joachim Enebråten Hermansen, etter kampslutt, og fortsetter:

–Man kjenner seg jo igjen veldig. Nå skal ikke jeg stå her å si at vi er så mye bedre, for det har jo vi vist så langt at vi ikke er da. Likevel er det jo sånn at dem er naturlig underdog i hver match, selv om de har starta vel så bra, eller dårlig som oss.  De er underdog, det kan du se på odds, på alt. Og vi kjenner oss igjen i det. Når man får det målet, og føler at man kan slå et lag som skal vinne, så får man energi av det, og så spiser man en puck ekstra, det er sånn det er.

Takk for sist

Målet han snakker om var det viktige førstemålet Grüner fikk i førsteperiode. Signert Marius Carho Hansen, som forlot MS for grunn tre dager siden. Etter manglende tillitt på Østensjø står han nå med to mål, på sine to første kamper for Grüner.

I andre periode fulgte vertene opp, og doblet halvminuttet før den andre pausen. Også det ved en tidligere MS-spiller; Herman Sagfossen.

Målet kom på straffeslag. Etter kampen gikk diskusjonen på om det var straffeslag, eller ikke. Uansett var Sagfossen sikker og sørget for 2-0.

Ble nervøst igjen

Grüner var på god vei mot å endelig ta seieren de har vært så nær, men da Håkon Nilsen klinka pucken i kassa 01.05 ut i tredje periode var nervene tilbake igjen. Skulle man tro.

- Vi hadde fokus på å holde oss rolig. Jeg tror vi faktisk klarte det i dag, og holde det litt borte. Jeg tror vi var flinkere enn tidligere, sier Elverud.

Men det skulle bli en hektisk sisteperiode, eller retter sagt, sluttminutter. For med fem minutter igjen virket seieren enda nærmere da Tobias Skuterud var sikker alene med Fröberg snaue fem minutter før full tid.

Men Håkon Nilsen var ikke ferdig, og dunket inn med 01.19 igjen av perioden. I løpet av det siste drøye minuttet satt samme mann en puck i metallet, men nærmere kom ikke MS. Dermed endte det med tap for MS, som har vært i flytsonen med ett poeng borte mot Frisk, og seier hjemme mot Storhamar i forrige runde.

– Det er jævlig synd da, pila har pekt ordentlig riktig vei, og så går vi på en smell her, sukker MS-kaptein Hermansen.

Kjent situasjon

I Grüner-leiren var de fornøyde med at de endelig klarte å holde unna. Marius Bjerke, som er hovedtrener sammen med Morten Elverud mener det handler mye om erfaring.

– Nå har vi vært i den situasjonen her en del ganger, og du må begynne å lære. Det er tredje gangen nå vi havner i en sånn situasjon. Jeg tror den erfaringa vi har tatt med oss fra de andre kampene er avgjørende.

– MS mangler kanskje noen kvaliteter som de andre lagene der har røket for har?

– Det er ikke noen dårlige spillere på den andre sida der. Kjetil Martinsen, Mathias Trygg, og han der Ratejczak. Det er jo spillere med offensiv kvalitet. Så jeg syns ikke vi skal si at de er så veldig dårlige, jeg tror heller at vi stepper opp og gjør en bra jobb i dag.

Også her kopierte Grüner «MS-metoden». MS har nemlig vært meget gode, i flere sesonger, på å få med seg poeng i jevne kamper.

- Man må huske på det at MS har vært i den ligaen her i mange år. Vært i denne situasjonen 1000 ganger, de har ridd av mange flere kamper på det nivået her enn det vi har. Det er derfor dem plukker mer poeng, tror jeg. De har mer erfaring fra «tighte» situasjoner. Som vi også begynner å få, sier Bjerke, og legger til:

- Disse gutta her trener minst like mye som de andre. Vi er på is hver dag. Nå har vi vært på is hver dag i tre måneder. Så det er greit å få lønn i form av poeng også, puser han lettet ut.

Bunnkamp

Kampen var også spesielt viktig med tanke på tabellsituasjonen. Både Grüner og MS er forventa å kjempe i bunnen av tabellen, derfor er tre poeng i disse oppgjørene ekstra mye verdt. Med tre poeng til Grüner ligger de nå ett poeng foran MS på bunnen av tabellen.

- Det er klart det er viktig for oss det å ta poeng mot de laga vi kjemper mot med tanke på den åttendeplassen, sier Elverud, før Bjerke skyter inn:

- En ting er poenga og tabellposisjoneringa, men viktigst av alt er det for de gutta som sitter der inne nå. Selvtilliten du får ved å endelig få en seier. For gruppa tror jeg det var det viktigste.

- Både å få seieren, og at vi bryter den barrieren og holder unna. Det er jævlig deilig å se at de får lønn for all jobben de har lagt den nå altså, legger Elverud til.

- Grüner er gode

Når jubelen står høyt i den ene garderoben er den som regel ditto lav, i den andre. Hermansen benytter også anledningen til å rose Grüner for det de har levert så langt denne sesongen.

- Det er tøft i år, du ser det. Det er flere som har slitt her. Lillehammer sleit, og Narvik fikk så hatten passa med 5-1. Så Grüner hjemme er et bra lag det altså.

Men, det er et, men.

- Samtidig er det jo en kamp vi må ha. Vi ryker alltid på en smell, mot Ringerike i fjor, Kongsvinger før det. I år så har vi prata om at vi må prøve å vokse litt på det, at vi i hvert fall skal ha de fleste poenga mot Grüner og Narvik, og så heller prøve å ta en match her og der mot de andre, sier han.

Skaper for lite

Slik gikk det altså ikke.

- Var det bra nok til å vinne?

- Det er ikke bra nok siden vi taper. Men jeg vil jo si at vi dominerer matchen, og det er jo surt at vi taper. Og så kan man jo si at det er litt som de andre laga føler mot oss, de gangene vi stjeler poeng. Vi kjører på og skaper mest, men det hjelper jo lite når man teller opp til slutt her. Vi får null, og dem stikker av med tre, oppsummerer han.

- Det er litt marginer imot da. Håkon (Nilsen) kunne fått hat trick der, men skyter i metallet. VI har jo flere «läger» der, de får en straffe, den er sikkert klar, jeg så ikke helt. Bare hørte mange spekulere i det.

- Hva mangler?

- Det er det å score mål da. Primært, slår han fast.

- Men dere skaper ikke mye?

- Nei vi er mye på utsida. Jeg syns moralen er bra i år. Vi jobber hardt, og går på skøyter. Det er ikke det. Vi er litt for lite kreative, det blir litt for mye spill på utsida og har mye puck. Den matchen her har vi jo mye puck, men holder oss mye på utsida og kommer ikke ordentlig inn. Og jeg syns ikke, som du sier, at vi har ikke så mange 100 prosent-sjanser.

KAMPFAKTA

Grüner – Manglerud Star 3-2 (1-0, 1-0, 1-3)

Grünerhallen: 262 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1-0 (17.50) Marius Carho Hansen (Krister Evensen, Sean-Michel Sunnqvist).

2. periode: 2-0 (39.29) Herman Sagfossen.

3. periode: 2-1 (41.05) Håkon Nilsen (Gustaf Berling, Mathias Trygg), 2-2 (42.08) Nilsen (Berling, Trygg), 3-2 (55.19) Tobias Skuterud (Jesper Öhrvall, Preben Birkeflot).

Utvisninger: Grüner 9 x 2 min., Manglerud Star 5 x 2 min.

Øvrige kamper lørdag:

Frisk-Asker – Storhamar 2-4 (2-1, 0-1, 0-2)

Mål:

1. periode: 1-0 (10.16) Endre Medby (Viktor Granholm, Mikkel Christiansen), 1-1 (13.16) Jonas Djupvik Løvlie (Mikael Zettergren, Phil Marinaccio), 2-1 (15.28) Fredrik Lystad Jacobsen (Mikael Dokken, Sebastian Johansen).

2. periode: 2-2 (38.22) Christian Rogne Bull (Løvlie).

3. periode: 2-3 (57.49) Marinaccio, 2-4 (58.58) Bull.

Utvisninger: Frisk-Asker 11 x 2 min., Storhamar 10 x 2 min.

Vålerenga – Lillehammer 3-2 e.str. (0-2, 2-0, 0-0, 0-0, 1-0)

Mål:

1. periode: 0-1 (8.51) Brendan Ellis (Nick Dineen, Juliuz Persson), 0-2 (11.19) Dineen (Joakim Eidsa Arnestad, Persson).

2. periode: 1-2 (20.23) Kalle Ekelund (Svein Linus Rotbakken, Filip Lalande), 2-2 (39.03) Ekelund (Tobias Lindström, Andreas Stene).

3. periode: Ingen.

Forlengning: 0-0.

Utvisninger: Vålerenga 3 x 2 min., Lillehammer 4 x 2 min.

Mer fra Dagsavisen