Sport

Endelig hjemme

Etter en sesongstart med seks strake bortekamper, gleder Grüner-trener Morten Elverud seg til å endelig være tilbake på Dælenenga til lørdagens oppgjør mot Narvik.

Lørdag tar Grüner imot Narvik til det som blir hovedstadsklubbens første hjemmekamp denne sesongen. I løpet av sensommeren og høsten har det blitt gjort oppgraderinger i Grünerhallen i form av strøm, lufting, og ikke minst selve isflata.

Grüner hadde fredag sin sjette trening på egen is, og trener Morten Elverud er fornøyd.

– Det kjennes bra ut. Sist jeg var her var det bare et hull i bakken. Det er det ikke nå. Nå har vi et ordentlig anlegg som virker veldig bra, sier Grüner-treneren til Dagsavisen.

Les også: Nytt Grüner-nederlag til tross for seier i de to siste periodene på Hamar (+)

Jevn temperatur i hallen

Oppgraderingene er stort sett usynlige, men akkurat på selve isflata kan man se forskjellen. Og ikke minst kjenne den.

– Selv om man ikke ser det så godt med det blotte øye, merker man det på underlaget. Før kunne det være litt temperaturforskjeller, og dermed også mykere og hardere is forskjellige steder. Isen sprakk lett opp ved vantet. Det ser det ikke ut som det gjør nå, forklarer Elverud som nå gleder seg veldig til å endelig kunne kjøre i gang sesongen på egen is.

– Det blir skikkelig deilig. Vi gleder oss til å spille hjemmekamp igjen. Det blir utrolig godt, sier Grüner-treneren.

Inn i den første hjemmekampen i oppgradert hall tar de også med seg et godt utgangspunkt.

Les også: Tre Grüner-spillere med i ukas Oslo-femmer (+)

Utroper seg til favoritter

I fjor ble det null poeng borte, og med seks strake bortekamper i åpningen kunne man fryktet det verste. Men Grüner har imponert, og tok sitt første bortepoeng i 6-5-tapet etter forlengning på Manglerud, og to runder senere ble det full pott mot Stjernen i Fredrikstad.

– At vi har klart å bryte den barrieren med poeng på Manglerud og vinne i Fredrikstad er veldig fint. Det hadde vært veldig vondt å starte med seks tap før første hjemmekamp, men nå føler vi at vi er på gang, sier han.

Med fire poeng ligger de ett poeng foran Narvik, som ligger nederst. Og første test på hjemmebane blir mot nettopp rivalen, som de rykka opp sammen med for to sesonger siden.

– Det er jo på en måte en kjempeviktig kamp. Det er en av våre finaler allerede nå. Jeg tror det blir en jevn kamp, og at Narvik kommer til å kjempe og krige mye. Det virker som det er det de har gjort mye av i de første kampene. Så må vi prøve å spille og holde hodet kaldt, samtidig som vi ikke blir passive. Får vi til det har jeg veldig tro på oss i morgen, sier en offensiv Elverud, som ikke har noen problemer med å påberope seg favorittstempelet.

Les også: Grüner tok historisk borteseier mot Stjernen i Fredrikstad (+)

Ikke plass til 200 – foreløpig

Mens Grünerhallen var stengt tidligere i høst og i sommer snakka vi med daglig leder Trond-Erik Larsen, som da ikke visste om de kunne få inn 200 tilskuere i hallen med de reglene som nå er. Problemet var blant annet at han ikke kunne gå inn i hallen.

Morten Elverud kan nå opplyse om at det har kommet tribuner på begge langsidene i hallen.

– Med seter? 

– Vent litt a, jeg går inn døra nå, sier han på telefonen.

– Ja, det er med seter, sier han og ler.

Spørsmålet er imidlertid om Grüner kan få inn 200 på kampen likevel. Daglig leder Trond-Erik Larsen var vanskelig å få tak i dagen før sesongens første hjemmekamp. Mye skal på plass.

Les også: Eliteserieklubbene får slippe inn 200 tilskuere – men Grüner har ikke plass (+)

– Mange har stått på bra for å få hallen klar

Ekstra mye med de omstendighetene som råder. Men en melding til oss tok han seg likevel tid til.

– Vi klarer ikke 200 nå, vi må tilpasse litt først. Blir ca. 120 i morgen, skrev han.

Trener Elverud vet at det er mange som har stått på hardt de siste dagene slik at hallen skal være klar til kamp mot Narvik.

– Jeg tror ikke alt var fjerna etter oppussinga, og at det var litt mer opprydning enn det man kanskje hadde tenkt, og dermed ble det litt mer å gjøre. Jeg vet at det er ganske mange som har stått på bra nå før å få hallen klar, avslutter han.

Les også: Grüner med sitt første bortepoeng siden opprykket: – Mye positivt å ta med seg tross tap (+)

Mer fra Dagsavisen