Sport

Endelig er Vålerenga på is i nye Jordal

VIF-spillerne har spesiell is under skøytene denne uka – nå trener de nemlig i sin nye storstue. – En helt utrolig følelse, sier Espen «Shampo» Knutsen.

NYE JORDAL AMFI (Dagsavisen): Dagsavisen fikk ikke lov til å slippe inn i den nye hallen tirsdag formiddag. Kultur- og idrettsbygg Oslo KF opplyste at man pent må vente til fredagens pressevisning. Gjennom vinduene var det likevel ingen problemer med å se at Vålerenga-spillerne trivdes på trening i sin nye hjemmearena.

– Vi hadde vår første trening mandag. Så i dag var det trening nummer to, sier tidligere NHL-proff og VIF-sportssjef Espen Knutsen til Dagsavisen. Denne sesongen har han gått over i en ny rolle som mediesjef. Han var selv ute på banen for å teste isen tirsdag.

– Beskriv følelsen av å være inne i ny hall?

– Det er helt utrolig. Bare en sånn ting som lyset her er helt annerledes. Vi har gått fra halvmørke treningsforhold til flombelysning i nye Jordal. Det er utrolig gøy å være på plass, sier han ivrig.

VIF-profilen Martin Røymark er meget tilfreds med å være på plass.

– Vi har ventet lenge på dette. Endelig er vi her. Det er en mektig arena. Helt rått, sier Røymark til Dagsavisen.

###

Nye Jordal er klar for kamp. Snart droppes pucken i Vålerengas nye hall, her sett fra utsiden tirsdag. Foto: Jørn H. Skjærpe

Les om vår sniktitt i nye Jordal i fjor høst: Bli med inn på nye Jordal – se de ferske bildene (DA+)

Lokaloppgjør i første

Roy Johansens VIF-mannskap sesongåpner i Eliteserien borte mot Manglerud Star 3. oktober.

– Første hjemmekamp blir mot Grüner 10. oktober. Foreløpig ligger det an til at vi kun kan slippe inn 200 tilskuere som følge av koronasituasjonen. De 200 billettene fordeles mellom sesongkortinnehaverne, samt blant dem som har VIP-billetter og losjer, opplyser Espen Knutsen.

– Det er fortsatt ikke helt klart hvordan billettene vil fordeles blant sesongkortinnehaverne, legger han til.

VIF har hentet inn forsterkninger før sesongstarten.

– Sondre Olden er tilbake. Han er en kanonforsterkning for oss. Spillere som Albin Lindgren og Axel Sundberg har også kommet inn. Og forhåpentlig vil vi forsterke ytterligere i tiden framover, røper han.

Les også: Historien stopper aldri på nye Jordal Amfi

Kan hjelpe VIF

Knutsen, som fortsatt har god oversikt over spillermarkedet, bekrefter at koronasituasjonen kan gjøre flere spillere enn vanlig tilgjengelig for VIF.

– Situasjonen nå er veldig annerledes. Koronasituasjonen gjør at det er mange ledige spillere på markedet. Mange går og venter på å få seg en klubb, og lønningene er kuttet. Dermed er det flere spillere som er billigere. Samtidig har også vi et budsjett å forholde oss til. En taper jo en del på at man bare kan slippe inn 200 på hjemmekampene, påpeker han.

– Hvordan oppleves det å kunne slippe inn så få?

– Det er helt klart utrolig trist. Nå har vi ventet i tre år på å få åpne ny hall, og så kom koronaen. Det er utrolig. Vi er lei oss for det, men vi får bare gjøre det beste ut av det, sier «Shampo».

– Redusert tilskuerkapasitet til tross – hvordan blir det for VIF å spille første hjemmekamp i ny storstue?

– Det blir veldig spesielt for de heldige som får være der og se på, sier mediesjefen.

Mer fra Dagsavisen