Endelig en seier for hockeylandslaget

(Norge - Danmark 4-3 e.f.). Norge slo Danmark 4-3 etter forlengning i den siste kampen i den nordiske turneringen i ishockey, etter at nordmennene rotet bort en solid ledelse.

LØRENSKOG: Norge leverte en svært solid 1. periode som ga spillerne en skikkelig boost og god selvtillit foran ishockey-VM om 14 dager. Etter 0-1-tapet for Danmark fredag kveld var det total forandring i laget i lørdagens oppgjør.

Plutselig lyktes Petter Thoresens utvalgte med alt i alle spillets faser. Alexander Reichenberg satte 1-0 i et overtallsspill, mens backen Erlend Lesund økte til 2-0 i et nytt overtall kort etter.

3-0 kom i et undertall hvor nordmennene plutselig kom med tre mann mot Danmarks ene forsvarer. Andreas Martinsen fikk det enkelt med å sette 3-0 i slutten av den første perioden.

– Målene kommer av godt forsvarsspill. Ikke la oss stresse av det, sa Thoresen til spillerne i garderoben.

– Vi fikk også endelig uttelling i overtallsspillet. Vi hadde 17 skudd på mål i 1. periode, og det var flere enn vi hadde i hele kampen fredag, sa Thoresen til VG.

Det norske laget var ikke like effektivt i midtperioden, men hadde tilsynelatende full kontroll på kampen.

Udisiplinert

Danskene slo tilbake i siste periode. De reduserte først ved Morten Madsen i et overtall kort ut i perioden. Den målfarlige unggutten Joachim Blichfeldt reduserte ytterligere da han scoret sitt første mål i landslagsdrakten til 2-3.

Jesper Jensen utlignet til 3-3 i et nytt overtall 5.43 minutter før slutt. Det sto seg perioden ut, og kampen måtte avgjøres i forlengning med tre mot tre utespillere. Der ble Thomas Valkvæ Olsen matchvinner etter 29 sekunder.

Rutinerte spillere som Andreas Martinsen og kaptein Jonas Holøs viste seg svært så udisiplinerte i kampen. I tredje perioden pådro de seg hver sin unødvendige 10 minutter. Begge satt i utvisningsboksen da danskene slo tilbake.

– Vi mistet fokus litt for lett i tredjeperioden, sa backen Alexander Bonsaksen.

Opptur

Norge tapte de fem første VM-oppkjøringskampene mot nordisk motstand og scoret bare to mål til sammen mot Sverige (0-2 og 1-5), Finland (1-3 og 0-7) og Danmark (0-1), men fikk en opptur i den siste kampen.

Norge innleder VM i Bratislava mot Russland 10. mai. Så følger Tsjekkia (11/5), Sverige (13/5), Sveits (15/5), Østerrike (17/5), Italia (18/5) og avslutter mot Latvia (21/5).

Nordisk turnering ishockey menn lørdag, i Lørenskog:

Norge – Danmark 4-3 e.f. (3-0, 0-0, 0-3, 1-0)

Lørenskog ishall: 1488 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (12.44) Alexander Reichenberg (Tommy Kristiansen), 2-0 (13.51) Erlend Lesund (Mathis Olimb, Tobias Lindström), 3-0 Andreas Martinsen (Lindström, Christian Kåsastøl). Skudd: 17-7.

2. periode: Ingen. Skudd: 10-7.

3. periode: 3-1 (42.59) Morten Madsen (Joachim Blichfeld, Jesper Jensen Aabo) 3-2 (45.28) Blichfeld (Madsen, Nicolai Meyer), 3-3 (54.17) Jesper Jensen (Nicholas B. Jensen). Skudd: 11-12.

Forlengning: 4-3 (60.29) Thomas Valkvæ Olsen (Michael Haga). Skudd: 1-1. Totalt: 39-27.

Dommere: Christian Persson, Norge og Niclas Lundsgaard, Danmark.

Utvisninger: Norge 7 x 2 min. og 2 x 10 min., Danmark 6 x 2 min.

Det var siste kamp i turneringen som var oppkjøring til VM. Både Norge og Danmark har tapt to ganger hver for Finland og Sverige. Lagenes første møte fredag endte 1-0 til Danmark.