Sport

Endelig en opptur for Tande i hoppuka

Daniel Andre Tande ble nummer to i hoppukerennet i Innsbruck torsdag. Ingen kunne gjøre noe med suverene Kamil Stoch fra Polen.

Av Stian Johnsen

Stoch var i en klasse for seg i det tredje i den tysk-østerrikske hoppuka og tok sin fjerde strake verdenscupseier.

I et regntungt Innsbruck gjorde de norske hopperne en god figur. Daniel André Tande lå på delt 2.-plass etter 129,5 meter i den første omgangen i Innsbruck. I finaleomgangen fulgte han opp med nok et godt hopp og landet på 125 meter. Det ga 255,6 poeng, 12,4 poeng bak Stoch.

– Det var fantastisk å endelig få til en så god konkurranse. Det er ikke ofte jeg får til et så godt førstehopp, og når jeg klarer å følge opp i andre omgang, så er det godt, sa en svært fornøyd Tande til NRK etter rennet.

Tyske Andreas Wellinger ble nummer tre, 2,1 poeng bak nordmannen.

- Ekstremt fornøyd

Andreas Stjernen hoppet seg et godt stykke oppover resultatlistene med et hopp på 127 meter i finaleomgangen. Etter å ha ligget på 16.-plass etter første omgang, endte Stjernen til slutt på en fin fjerdeplass.

Robert Johansson ble nummer sju med hopp på 124,5 og 123 meter. Dermed fikk Norge tre mann blant de ti beste. Det gledet landslagstrener Alexander Stöckl.

– Jeg er ekstremt fornøyd med innsatsen til gutta. En fin dag, sa treneren til NRK.

– Det var litt trist med Freitag, jeg håper alt er bra med han, fortsatte Stöckl og siktet til tyske Richard Freitag som falt i første omgang.

Tyskeren, som jaget sammenlagtseier i hoppuka, landet med kryssede ski på 130 meter og klarte ikke holde seg på beina. Freitag ble senere fraktet bort for legesjekk.

Tyskeren fikk dermed spolert hoppuka og falt fra andreplass ned til 21.-plass i sammendraget.

Festet grepet

Anders Fannemel ble nummer 16, Johann Forfang nummer 19, mens Halvor Egner Granerud endte som nummer 21 i torsdagens renn.

Med seireren har Kamil Stoch for alvor festet grepet som sammenlagtseieren.

– Han imponerer skikkelig. Han gjør ingen feil. Han er rett og slett i kjempeform, sa landslagstrener Stöckl.

Den polske hopperen leder nå hoppuka med 833,2 poeng, 46,5 poeng foran tyske Andreas Wellinger. Japanske Junshiro Kobayashi ligger på tredjeplass med 765,7 poeng.

Beste norske er Daniel André Tande på fjerdeplass med 749,7 poeng.

Det fjerde og siste hoppukerennet starter med kvalifisering i Bischofshofen fredag, før selve rennet går av stabelen lørdag. (NTB)

Mer fra Dagsavisen