kapteinen: Follos Anders Lübeck er stolt over å være kaptein på et sammensveiset, ungt Follo-lag.

Endelig en Follo-opptur

(Follo - Tromsø II 2 - 0). I går beviste Follo det: Noe vondt kan snus til noe godt. Ikke rart jubelen sto i taket i Follo-
garderoben.

SKI (Dagsavisen): Tre spillere siktet for kampfiksing. Og en trener under etterforskning for noe som skal ha skjedd rundt 2005.

Det har vært ei tøff uke for Follo som klubb og for spillerne. Men i går kunne de puste lettet ut. For en stund var alt det vonde glemt.

- Dette var en verdig avslutning på ei vond uke, sier Follo-kaptein Anders Lübeck (20) til Dagsavisen etter å ha deltatt i den svært så hørbare seiersdansen inne i garderoben.

Ikke bare vant Follo, de inntok dermed også tabelltoppen, ett poeng foran Senja.

 

Lyspunktet

- Spillemessig var vi langt unna der vi skal være. Men det var deilig å se at det lyste av øya til gutta, sier kapteinen.

- Den siste uka har ikke vært hyggelig. Men midt oppe i alt det vonde var det et lyspunkt, forsetter han og utdyper:

- Disse unge gutta har vist at vi står sammen. Vi tar vare på hverandre og viser omsorg. Det er faktisk viktigere enn alt det negative som har vært rundt laget. Jeg er stolt over alle disse unge spillerne.

- Og fortsetter vi å legge ned den innsatsen vi viste i dag, tror jeg også at finspillet kommer.

 

Kastet inn

En av disse ungguttene er keeper Marius Helstad. Han er andre års juniorspiller. Han sto glimrende og holdt Follo inne i kampen. Tromsø 2 hadde fire muligheter før det første kvarteret var unnagjort, men Marius Helstad avverget dem alle før Erik Markegård med et perleskudd fra 20 meter sendte ballen i krysset og Follo i ledelsen. Den tidligere Strømsgodset-spillerens niende seriemål i år.

Og da kaptein og midtstopper Anders Lübeck med et langt framspill like før pause sendte Fitim Azemi alene gjennom uten å gjøre feil, ledet plutselig Follo 2-0.

- Dette var moro, men det var en kjedelig måte det skjedde på, sier keeperhelten Marius Helstad til Dagsavisen.

- Vi har vært gjennom ei turbulent tid, men vi har stått sammen og vært en sammensveiset gjeng. Tromsø hadde fire store sjanser før vi scoret, men vi viste at vi ville vinne, fortsetter han.

Og om han får fortsette i målet?

- Jeg håper at det ikke blir på den måten som nå, svarer han.

 

Stor støtte

Rundt 500 mennesker var samlet på stadion i Ski i går klokka fire på en mandag midt i fellesferien.

- Folk kom for å vise at de vil støtte opp om klubben, sier arrangementsansvarlige Joacim Wethal til Dagsavisen.

Og folk kunne fortelle at all mistanke rundt spillere og trener har vært et hyppig samtaleemne i Ski og omegn den siste uka.

I går satt ikke hovedtrener Hans-Erik Eriksen på Follo-benken. Politiet opplyste i går at de har bestemt seg for å etterforske treneren.

- Opplysninger som er gitt politiet i avhør, og som også er meddelt pressen, tilsier at det kan ha skjedd straffbare forhold rundt pengemottaket. Politiet finner at det er rimelig grunn til å etterforske saksforholdet - dels for å avklare om det har skjedd noe straffbart, og dels om det eventuelle straffbare forholdet er foreldet, heter det i ei pressemelding fra politiet.