Sport

Endelig avklaring for Norges håndballherrer – spiller OL-kvalifisering i Montenegro

Norges håndballherrer var dratt inn i det som så ut som en OL-parodi. Om 18 dager starter kvalifiseringen. Onsdag kom endelig en avklaring om hvor det skjer.

Det ble Montenegro. Det internasjonale håndballforbundet (IHF) informerte mandag om status for de seks (tre for hvert kjønn) OL-kvalifiseringsturneringene.

De norske spillerne måtte imidlertid vente ytterligere et par døgn på beskjed om hvor de skal spille.

– Da vet du mer enn meg, sier landslagssjef Christian Berge til NTB når han får beskjed om spillested.

– Da er det bare å starte forberedelsene, og de er mange. Vi går inn i en ny boble. Det er vi vant til, blant annet fra VM, fortetter Berge.

Flyttet fra Trondheim

De fem andre turneringene går som planlagt meldte IHF mandag. Onsdag ble det altså at Norges gutter reiser til Montenegro for å sikre OL-plassen.

Der skal de inn i en streng boble på linje med det som ble gjennomført i det siste kvinne-EM og herre-VM.

Kampene er satt opp helgen 12.–14. mars. Herreturneringen ble nylig flyttet fra Trondheim på grunn av innreise- og karantenebestemmelsene i Norge.

I forrige uke tydet mye på at Norge skulle spille i Montenegro. Koronasmitten er samtidig i kraftig oppblomstring der, og det kan ha påvirket IHF til å se nøyere på planene. Likevel falt valget på landet ved Adriaterhavskysten.

Norge er storfavoritt og møter Chile, Brasil og Sør-Korea. Det betyr at spillere fra tre kontinenter møtes. De to beste lagene får OL-billett.

Les også: Håndballen venter spent på korona-beskjed: – Klar til å trykke på knappen

Lenge siden

Norges kvinner er i sin OL-kvalifisering i gruppe med vertsnasjonen Montenegro, Romania og et til nå ukjent lag med kamper 19.–21. mars. Fjerdelaget i denne turneringen er allerede byttet ut tre ganger i prosessen.

Seks nasjoner for hvert kjønn er allerede klare for OL-håndballen. Den resterende halvparten av deltakerne gjenstår å få klare til turneringen i juli og august.

Norge ble nummer seks i VM i Egypt i januar etter en noe skuffende prestasjon. Hittil siste gang et norsk herrelag spilte håndballen var i 1972.

Det norske A-landslaget fotball for menn skal etter planen spille VM-kvalifiseringskamp mot Montenegro i Podgorica 30. mars.

Mer fra Dagsavisen