Sport

Enda flere spørsmål

Moa Abdellaoue og John Carew skulle skyte Norge til VM. Nå er begge borte.

Det er vanskelig å planlegge i fotball og Egil Olsen mottok gårsdagens forfall fra Moa Abdellaoue som en av mange hendelser man ikke kan gardere seg mot. Dermed skyter debatten ny fart fra første landslagstrening på Lillestrøm i ettermiddag. Hvem skal spille spisser for Norge mot Sveits (fredag) og Kypros (tirsdag)?

Ryggplager

Mohammed Abdellaoue erstattes av i troppen av Valon Berisha. Moa har slitt med plager i ryggen og har spilt lite for Hannover i høst. - Jeg håper å være i trening med klubblaget i løpet av neste uke, sier Moa i en pressemelding. Han spilte de siste 17 minuttene i seriekampen søndag kveld, men var ikke i nærheten av å score mål.

- Ryggplagene forverret seg under kampen søndag, og Moa er derfor ikke aktuell for spill i VM-kvalifiseringskampene mot Sveits og Kypros, sier landslagslege Thor Einar Andersen til fotball.no.

Valon Berisha har vært en rimelig suksess i Salzburg etter overgangen til østerriksk fotball. Men det er treningene i dagene framover som vil avgjøre hvem som skal starte mot Sveits.

Etter Moas forfall er spissplassen rett og slett ledig. Daniel Braaten og Alexander Søderlund er alternativene i dag. Mens en TV 2-avstemning søndag kveld ga et rungende flertall for Joshua King. «Drillo» hadde også muligheten til å hente inn Morten Gamst Pedersen i går, men så ingen grunn til det.

Åpent uttak

Bortekampene mot Sveits og Kypros handler om å holde Norge inne i kampen om en plass til VM i Brasil i 2014. Etter tre poeng på de to første kampene, ønsker Olsen seg samme uttelling etter de to neste kampene. Men om laguttakene var vanskelige foran kampene mot Island og Slovenia, blir det ikke enklere nå.

* * Hvem er førstekeeper, Rune Almenning Jarstein eller Espen Bugge Pettersen?

* * Hvem skal bli makkeren til Brede Hangeland? Er Vegard Forren moden for oppgaven?

* * Hvem skal ha ankerrollen på midtbanen etter to svake forestillinger av Håvard Nordtveit?

* * Og ikke minst: Hvem skal spille spiss?

I dag trener laget på Lillestrøm, i morgen på Ullevaal og torsdag i Bern. Da er svarene klare.

reidar.sollie@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen