Ski

Enda et nytt skitalent

Her er noe så sjeldent som et kombinerttalent fra Oslo. I går slo 17-åringen til med pallplass i verdenscupen.

Jarl Magnus Riiber fylte 17 år i oktober i fjor. I går kom han for første gang blant topp tre i verdenscupen i Seefeld i Østerrike.

– Et fantastisk talent, sier landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen til NTB om kombinerttalentet.

Riiber har kommet som et skudd inn i kombinerteliten de siste ukene. Sist lørdag endte han på 13.-plass i Chaux-Neuve etter å ha ledet etter hopprennet.

I går lå han på 2.-plass etter hoppet i bakken i Seefeld, og i og med at langrennet bare var 5 kilometer langt, så holdt 17-åringen med helt inn til mål.

I spurten ble han slått av vinneren Eric Frenzel fra Tyskland, mens Jan Schmid ble beste nordmann etter at han passerte Riiber inn mot mål.

Dagens mann

Til tross for at Riiber ble slått av to mann, var det likevel han som ble dagens mann. I internasjonal nordisk vinteridrett hører det med til sjeldenhetene at en 17-åring kommer seg inn blant de tre beste.
I Riiber kan norsk kombinertsport ha funnet en ny gullgutt.

– Jarl Magnus har styrken sin i bakken, men er samtidig veldig god til å gå på ski. Han har bra eksplosivitet og kan prestere bra i en spurt også. Jeg skulle likt å se den 17-åringen som er like atletisk som ham, sier Ingebrigtsen og forteller at Heming-utøveren også har et oksygenopptak på over 80.

Rekruttlandslaget

Jarl Magnus Riiber er så god i hoppbakken at han til og med vant uttaksrennet til hoppuka før jul. Der var blant andre Anders Jacobsen med, og Jacobsen vant det individuelle rennet i Garmisch-Partenkirchen 1. nyttårsdag.

Bare så det er sagt.

17-åringen er en del av rekruttlandslaget. Der blir han nok ikke lenge.

– Han er høyaktuell for en plass på seniorlandslaget neste sesong. Utfordringen blir å opprettholde hoppnivået, samtidig som han tar steg for steg i langrenn. I så fall kommer han til å være i topp 5 hele tida, sier landslagstreneren til NTB.

Den norske laginnsatsen var upåklagelig i byen som skal arrangere VM på ski i 2019. Magnus Moan ble nummer fem, Håvard Klemetsen nummer sju, Mikko Kokslien nummer 13 og Jørgen Graabak nummer 38.

– Vi ser positivt på fortsettelsen. For oss som har et lag som er best i langrennsløypa, var rennet i dag den ultimate utfordringen. Rennet favoriserte hopperne, og det gjør vel egentlig hele denne helgen i Seefeld, sier landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen.

Magnus Krog er blitt syk og har reist hjem til Norge. (NTB)

Mer fra Dagsavisen