Sport

En vond rekke skal stoppes. VIF-profilene vet hvordan

Det begynner å bli en stund siden sist Vålerenga slo Strømsgodset. Men 16. mai snur det, mener VIF-profilene. – Den type statistikk er til for å brytes.

VALLE (Dagsavisen): 6. april 2015. Vålerenga – Strømsgodset 3-1, etter scoringer av Christian Grindheim, Daniel Fredheim Holm og Niklas Gunnarsson. Siden har det ikke blitt seier i verken serie eller cup mot Strømsgodset for VIF. Fire tap og én uavgjort i serien, samt ett tap i cupen. Forrige sesong ble det tap i begge kampene mot Godset.

– Det er på tide å slå dem. Sånne ting (rekken) er til for å brytes. Men 2015 er lenge, sier VIF-keeper Adam Larsen Kwarasey, som selv spilte for drammenserne i mange sesonger tidligere i karrieren.

Les også: «Chiddi» har allerede scoret flere enn i fjor. Og det stopper ikke her. (DA+)

– Må matche sulten

– Er det tilfeldig at VIF har slitt mot Godset de siste årene?

– Strømsgodset er alltid heltent når de møter Vålerenga. Og treneren vår (Ronny Deila) har vært trener der borte. De siste årene har det vært som en cupfinale for Godset å møte Vålerenga. Det blir sikkert ikke annerledes denne gangen heller, sier VIF-keeperen.

Han mener å vite hvordan et formsvakt Godset kan slås.

– Vi må være oss selv, og vi må matche sulten deres. Det er ingen hokus pokus.

Les også: Husker du denne Vålerenga-spilleren? Nå er han landslagssjef (DA+)

– Du dro fra Godset i 2014. er det fortsatt spesielt å møte dem?

– Det er lenge siden jeg var i Godset, og få igjen fra da jeg var der. Men selvfølgelig, jeg kjenner klubben godt. Og nest etter VIF er jo Godset på en måte klubben min, innrømmer han.

– Men det betyr ingenting nå. Det som gjelder for meg er Vålerenga, og å vinne noe med VIF ville betydd alt, sier han.

Undervurderer ikke

Vålerenga-stopper Jonatan Tollås Nation uroer seg ikke for den svake VIF-statistikken mot Godset.

– Har VIF et Godset-kompleks?

– Det er nok litt tilfeldig, det er det. Jeg tror ikke ... altså, hva skal jeg si. Det er ikke noe vi tenker på i garderoben i hvert fall, sier han til Dagsavisen.

Han forsikrer om at VIF ikke vil ta lett på Godset, selv om drammenserne ligger nede på 14.-plass så langt, og dessuten stiller uten Bjørn Petter Ingebretsen på sidelinjen 16. mai. Han trakk seg onsdag fra jobben som trener av helsemessige årsaker.

VIF er på fjerdeplass, kun to poeng bak Odd på sølvplass.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

– Jeg tror vi skal se bort fra tabellsituasjonen. Vi vet at når Godset kommer hit, da spiller form og tabell ingen rolle. Det er som et derby. Alt kan skje, mener Tollås Nation.

– Hvordan tror du Strømsgodset angriper matchen?

– De kommer nok til å ligge lavt for å kontre til seg poeng. Men jeg har en god magefølelse. Vi føler oss ganske sikre på seier.

###

Jonatan Tollås Nation på VIF-trening. Alle foto: Jørn H. Skjærpe

Også lagkamerat Chidera «Chiddi» Ejuke er sterk i troen på seier. Han vil bygge videre på den overbevisende 5-1-seieren borte mot Ranheim i forrige runde.

– Jeg tror det blir en god kamp mot Godset. Alle ser fram til det, og forhåpentlig ordner vi tre poeng, sier Ejuke.

###

Chidera Ejuke i godt humør på Valle.

Mer fra Dagsavisen