En rekke av gull

LSK Kvinner har vunnet seks seriemesterskap på rad i Toppserien. Vi tror sju er innen rekkevidde. Men Vålerenga vil igjen ha et ord med i laget.

Se hele tipset nederst i saken!

Kan kanarifuglene lykkes på ny? Vel, LSK har i hvert fall «gull i blodet». Hege Riises utvalgte har vunnet hele seks (!) mesterskap på rad, men i år kan det faktisk rakne. For hvordan takler man å miste spillere som Ingrid Moe Wold, Elise Thorsnes, Anja Sønstevold og Cecilie Fiskerstrand? En rekke profiler har forsvunnet. Men de gul- og svartkledde har også fått inn forsterkninger, for eksempel i form av Andrea Wilmann. Kapteinen Emilie Haavi blir en viktig brikke i jakten på suksess i år. Vinnerkulturen i garderoben kan ikke undervurderes. Det blir trolig svært jevnt i tetstriden, men vi tror Hege Riise leder laget til nok et seriemesterskap – det sjuende på rad.

Les vårt tabelltips for OBOS-ligaen: Grorud klarer seg og Lillestrøm er laget alle skal slå

VIF utfordrer

Riise har for øvrig uttalt til Romerikes Blad at hun tror Vålerenga og Sandviken blir de tøffeste gullkonkurrentene.

Vålerenga sikret sølv i serie og cup i fjor, og Jack Majgaard Jensens lag bør i høyeste grad kunne kjempe om edelt metall også denne sesongen. Navn som Sigrid Heien Hansen, Janni Thomsen, Ingibjörg Sigurdardóttir og Synne Jensen forsterker laget. Men det store spørsmålet er profilen Isabell Herlovsen, som er sykmeldt. Det er fortsatt uklart om hun spiller fotball denne sesongen. VIF er sterke fremme med nykommer Synne Jensen og Ajara Njoya, men Herlovsen kan utgjøre forskjellen på gull og sølv, tror vi. Som vanlig blir det viktig å unngå skader på profilene, spesielt stjernespilleren Sherida Spitse.

Les også: Stokke følte seg urettferdig behandlet i Danmark. Nå får han en ny start i Vålerenga (DA+)

Tungt Lyn-år?

Rosenborg satser på kvinnesiden, og har hentet store navn i form av Lisa-Marie Karlseng Utland og Kristine Minde (sistnevnte er spilleklar fra august). Trønderne har en god miks av talenter og mer etablerte navn i sin tropp – vi tror det fort kan holde til medalje i år.

Som i fjor skal Røa få slite med å kjempe helt i toppen, spesielt fordi storscorer Synne Jensen har gått til VIF. I bunnen tror vi Lyn blir jumbo. Laget endte som nummer ti av tolv lag i fjor, og berget seg kun i det gjeveste selskap via kvalik. Nå har Toppserien gått fra tolv til ti lag, noe Lyn kan merke konsekvensen av i negativ forstand. Vi tror dessverre at laget kommer til kort og ender sist. Spillere som Noor Eckhoff og Vilde Hasund har forsvunnet, og Runa Lillegård mister ifølge Aftenposten hele sesongen på grunn av skade. Da blir det svært tungt for Lyn å hevde seg.

Her følger vårt tabelltips for Toppserien 2020:

  • 1. LSK Kvinner
  • 2. Vålerenga
  • 3. Rosenborg
  • 4. Sandviken
  • 5. Avaldsnes
  • 6. Klepp
  • 7. Røa
  • 8. Arna-Bjørnar
  • 9. Kolbotn
  • 10. Lyn