RESPEKT: RBK-trener Jan Jönsson har respekt for Kvik Halden før kveldens cupkamp på Lerkendal. FOTO: NED ALLEY/NTB SCANPIX

En kveld for en cupbombe?

Cupen er askeladdenes store mulighet i norsk fotball. Så - hvor detoneres cupbomben i kveld? Om det smeller noen steder, da.

2. divisjonslaget Kvik Halden har allerede sendt et toppserielag ut av cupmoroa. Nabobyen Fredrikstad ble deres første store offer. I kveld skal de til Lerkendal for å hente en ny eliteserieskalp.

- Det er viktig å konstatere at de er et 2. divisjonslag, men har altså også slått ut Fredrikstad på veien. Det betyr at de har kvaliteter og kan overraske igjen, sier Rosenborg-trener Jan Jönsson.

- Men vi ønsker oss videre i cupen og om å bli mer effektive foran mål. Vi slet med å score mål før denne pausen, og det må vi rette på, fortsetter han.

Hadde Rosenborg vært effektive og scoret på sine mange sjanser, hadde de ligget på toppen av eliteserietabellen nå.

I kveld må de mønstre et mannskap uten Steffen Iversen, Jon Inge Høiland, Jim Larsen og Daniel Fredheim Holm. Alle er ute med skader. Dessuten ønsker Jan Jönsson å spare Borek Dockal.

 

Ny nigerianer

En som kommer til å spille på Lerkendal i kveld er John Chibuike. Nå har kompisen Chikeluba Ofoedu kommet til Rosenborg, der han skal få trene i to uker. I går hadde han sin første trening på Lerkendal.

- Det gikk veldig bra. Fantastiske spillere og trenere, og jeg trivdes veldig godt på min første trening, er hans førsteinntrykk.

Chibuike ble hentet til Rosenborg fra svenske Häcken. Nå kan det samme skje med kompisen. Han har bare lovord å si om nykommeren.

- Han er en type som vil passe inn her. Han kan løpe, er sterk, skaper sjanser og scorer mål, forteller han.

- Målet mitt er å spille på Lerkendal og bli en del av Rosenborg-familien, sier Ofoedu.

 

VIF - Sandefjord

Vålerenga reiser til hvalfangerbyen for å møte Sandefjord (nr. 10 i 1. divisjon). Etter nesten én måned med EM-pause er det alvor igjen.

Statistisk har Vålerenga et godt tak på Sandefjord. De fleste husker kanskje den høydramatiske kampen i Vallhall da Vålerenga kjempet mot nedrykk og vant til slutt.

I Vålerengas seks siste møter med Sandefjord, har de vunnet fire og tapt to. Den største Vålerenga-seieren er på 4-1 fra 2006, mens Sandefjords største er en 2-1-seier fra 2009.

 

Demidov med VIF

Ellers er det kanskje et tegn på forsterkninger når landslagsspiller Vadim Demidov trente med Vålerenga i går. Han har for tida ferie fra sin spanske klubb Real Sociedad, og han har ytret ønske om at han ønsker seg bort fra klubben. Kjæresten Christina Vukicevic - som sliter med å kvalifisere seg til OL i London i slutten av neste måned - bor jo i Oslo.

- Jeg kjenner jo mange av gutta her, og Martin, så det er hyggelig at jeg får lov til å komme og trene litt, sier han til vif.no.

I kveld skal altså Vålerenga ut mot hans gamle klubb.

- Det var der det begynte for min del, og jeg håper virkelig at Vålerenga vinner, sier han.

9. juli skal han tilbake til Spania.

- Da skal jeg ta et valg. Mest sannsynlig bytter jeg klubb, men hvor det blir, vet jeg ikke ennå. Jeg holder alle dører åpne.

 

Koné i Frankrike

Vålerenga-spissen Yssouf Koné er ikke troppen i kveld. Han befinner seg i Frankrike på det rehabiliteringssenteret som klarerte ham medisinsk før han kom til Vålerenga. Det oppholdet betaler han av egen lomme.

- Stedet er anerkjent som et av de beste når det gjelder kneskader, og flere spillere fra La Liga, Serie A og Premier League har vært der på rehabilitering etter kneoperasjoner, forteller VIFs lege Erik Rosenlund.

tor.karlsen@dagsavisen.no