Brede Hangeland bekreftet i går at han har spilt sin siste kamp for Norge. FOTO: JON OLAV NESVOLD/NTB SCANPIX

En klippe gir seg

LANDSLAGSEXIT: Etter 91 kamper for Norge takker bautaen Brede Hangeland for seg.

- Jeg har over mange år hatt en svært høy belastning på kroppen, og i en alder av 33 år kjennes det helt nødvendig å fatte denne avgjørelsen, sier Hangeland i en pressemelding.

- Jeg har stor respekt for avgjørelsen. Brede er en klok mann. Han har hatt en strålende karriere på landslaget og har vært kaptein med stor K, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

 

Passende tidspunkt

Hangeland legger ikke skjul på at avgjørelsen var tung å fatte. Likevel mener midtstopperen tida nå er inne for at han overlater plassen til andre.

- Før inngangen til en ny landslagskvalifisering og i min nye klubbhverdag er jeg helt trygg på at det er en riktig avgjørelse, sier Hangeland.

Hangeland tok over som kaptein i 2008 da landslaget ble ledet av Åge Hareide. Han fikk totalt 47 kamper som kaptein for Norge.

- Jeg tenker først og fremst at det er et stort tap for laget. Laget, sånn som det er nå, har ikke den naturlige høvdingen utenom Brede, sier tidligere landslagskaptein Rune Bratseth til VG.

 

Prioriterer Palace

Nylig ble Hangeland klar for Crystal Palace, der han i helgen debuterte med mål i 1-2-tapet for Arsenal. Nå er Hangeland klar for å vie 100 prosent av sin tid på det engelske laget.

Samtidig er han takknemlig overfor det norske landslaget.

- Jeg er veldig ydmyk, stolt og takknemlig for å ha fått representere Norge ved så mange anledninger. Å spille for Norge har gitt meg noen av mine beste opplevelser på fotballbanen, sier Hangeland.

are.kolstad@dagsavisen.no