En byggeplass venter Norge på Færøyene

De norske fotballgutta fløy rett vest og kan glemme elektrisk stemning og fasjonable omgivelser i EM-kvalifseringskampen mot Færøyene mandag.

Av Espen Hartvig

TORSHAVN; Det kommer noen dager etter kollapsen mot Romania i 2-2-kampen på Ullevaal.

Flere kraner står parkert rundt Tórsvøllur-banen i Torshavn. Arenaen er under renovering og ligner delvis en byggeplass for tiden.

Det skal etter hvert bli plass til 7000 tilskuere rundt hele banen. Mandag er det bare tribuner på én lang- og én kortside.

Underlaget er kunstgress. Værprognosene forteller om seks varmegrader og sterk vind under kampen. Det betyr at ballen kan få seg noen ekstra lufteturer.

– Stadion er under ombygging. Så det kommer nok ikke flere enn 3500 tilskuere, men dette blir bra etter hvert, sier Færøyenes danske landslagssjef Lars Olsen til NTB.

Han er europamester som spiller. Olsen var lagkaptein for danskenes gullag i 1992.

Mirakelmannen

Fredag tapte Færøyene 1-4 hjemme for Spania etter å ha hengt rimelig bra med. Olsen er mannen bak Færøyenes to største fotballbragder.

Laget fra øyene rett nord for Skottland, slo Hellas to ganger i EM-kvalifiseringskamper 2014 og 2015. Grekerne var på den tiden rangert som nummer 18 i verden mot Færøyenes 187.-plass. 

Avisen The Guardian omtalte resultatene som de største sjokkene i kvalifiseringshistorien.

– Det var to fantastiske kamper for oss, sier Olsen. 

– Hvordan slår dere Norge?  

– Det blir ikke lett. Jeg har stor respekt for den jobben Lars Lagerbäck har gjort. Dersom vi presterer en maksimal kamp begge veier, kan vi kanskje spille ganske jevnt med Norge. Men vi må luke bort unødvendige baklengsmål, sier Olsen til NTB.