EM-skrell i Norges pulje: Frankrike tapte

(Frankrike - Portugal 25-28). Portugal kjempet Frankrike helt i kne og vant sensasjonelt 28-25 i EM-åpningen i håndball fredag. Storfavoritten falt blytungt etter svært skuffende spill.

Av Espen Hartvig

TRONDHEIM: Dette var den første kampen i Norges gruppe (D). Frankrike starter ofte mesterskapene småtregt. Det ble ikke noe unntak foran snaut 8000 tilskuere i Trondheims nye storslåtte arena.

Nå er presset allerede på Frankrike før møtet med Norge i deres andre kamp søndag.

Portugal har fått et løft i herrehåndball de siste par årene. Hadde portugiserne vært litt kjøligere i hodet, kunne de ledet med tre mål til pause.

I stedet løp Frankrike inn 11-12 -reduseringen like før omgangen var over. Frankrikes keepere hadde en katastrofal førsteomgang der baklengsmålene rant inn.

I 2.-omgangen overtok storfavoritten initiativet i løpet av noen få minutter. Andrekeeperen Yann Genty dro fram noen redninger, men det holdt ikke lenge. Portugal gikk opp til 20-18-ledelse da keeper Alfredo Quintana kastet ballen over hele banen og inn i det franske målet. Den økte til 22-19 kort etter.

Frankrike kom tilbake etter tre raske mål og utlignet. Resten av kampen ble jevn.

Frankrike er Norges motstander søndag i det som ble ansett som «gruppefinalen» før EM. Nå må de franske gutta spille for å opprettholde håpet om å gå videre til hovedrunden.