Ada Hegerberg scorer sitt første mål mot Israel i går.

EM-lag uten sjef

Fotballjentene er for lengst klare for EM-sluttspillet neste år. Men hvem skal lede laget? Roger Finjord venter på svar.

 

For svaret vet vet foreløpig ingen. Landslagssjef Roger Finjord vet ikke om han får fortsette når kontrakten hans går ut i desember.

Situasjonen er spesiell. Det er åpenbart krefter i Norges Fotballforbund som ønsker en ny sportslig ledelse.

Skal evalueres

Det var en kraftig nedtur at Norge ikke kvalifiserte seg til OL i Rio de Janeiro i sommer, men EM-kvalifiseringen har gått på skinner, rett nok mot svak motstand.

Puljevinner

I går ble den avsluttet med 5-0 over Israel på Høddvoll, i forrige uke ble det 10-0 over Kasakhstan i Molde. Norge gikk ubeseiret gjennom kvalifiseringen og vant sin pulje med 22 av 24 mulige oppnåelige poeng.

Og i den siste kampen kom Ada Hegerbergs første hat trick på landslaget. Det kom samme år som hun ble kåret til Europas beste kvinnelige fotballspiller. Hun scoret Norges tre første mål, det første rett før pause, de to neste rett etter.

– Vi varierer veldig, men fikk til mye av det angrepsspillet vi prøver på. Og morsomt at Ada (Hegerberg) igjen brøt barrierer, sa Roger Finjord til NRK etter seieren i Ulsteinvik.

Hans egen framtid vil han ikke si så mye om.

Men han har lagt et løp for at Norge skal være best mulig forberedt når EM sparkes i gang i Nederland 16. juli neste år.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Møter OL-finalistene

24. oktober møter Norge Sverige i privatkamp og i november venter OL-mester Tyskland.

For det er matchingen mot de beste nasjonene som er Norges utfordring. Kampen mot Israel i går viste hvor lavt bunnivået kan bli når man senker seg ned til motstanderens tempo. Men toppnivået er også høyt. Men det må komme oftere i et EM-sluttspill.

NFF lover avklaring rundt trenerspørsmålet raskt.