Sport

Elverum utklasset Bækkelaget etter pause

(Bækkelaget - Elverum 28-40). Bækkelaget er i medaljekampen i eliteserien i håndball. Men Elverum viste hvorfor de fortsatt er på et nivå over.

Bilde 1 av 3

NORDSTRAND ARENA (Dagsavisen): Bækkelaget lå under med bare fire mål mot Elverum etter 33 minutter, men så ødela en elendig 2.omgang mulighetene for de gulkledde. Det endte til slutt 40-28 til Elverum i onsdagens toppkamp i Oslo.

For da BSK-spiller Emil Sundal scoret på en 7-meter etter tre minutter av den andre omgangen i toppkampen mellom Bækkelaget og Elverum, var BSK bare under med fire mål (17-21). Så fikk hjemmelaget oppleve det motsatte av den berømte ketchup-effekten. Elverum stengte helt igjen defensivt og scoret i bøtter og spann offensivt.

Ville ha 40

17-21 ble fort til 20-30 på bare 12 minutter. Da fikk den tilreisende fansen, med trommer og horn, mye å synge og danse for – forståelig nok. På 25-38 med tre minutter igjen begynte fansen attpåtil å synge «Vi vil ha 40, åå vi vil ha 40, vi vil ha 40!».

Og det klarte Elverum. De vant til slutt med utklassingssifrene 40-28.

– Vi er for dårlige defensivt gjennom hele kampen. Og da de får litt styr på oss defensivt, samt får et par redninger, så sklei de i fra. Og vi kom aldri inn i kampen igjen. Da gikk lufta ut av ballongen, sier BSK-trener Tom-Eirik Skarpsno til Dagsavisen og fortsetter:

– Men det føles veldig unødvendig å tape med tolv mål. Så bra er ikke Elverum. Men det er ikke uventet at Elverum skal slå Bækkelaget.

Hjemmelagets beste ble Markus Fartum, som scoret tre mål.

– Det ble tøft til slutt. Vi tapte med tolv, men leverte bra i store perioder. Det raknet på slutten, men det er mye bra å ta med seg. Mye bra angrepsspill og til tider bra forsvarsspill. Vi scorte 28, så det er fint det, sier Fartum.

Jevn åpning på kampen, så kollaps

Før onsdagens kamp sto Bækkelaget med elleve poeng etter syv kamper (fem seirer, en uavgjort, ett tap), og lå to poeng foran nettopp Elverum.

Gjestene tok ledelsen fra start av og ledet med to mål ved flere anledninger innledningsvis (3-5, 5-7, 6-8, 7-9). Så skrudde Bækkelaget om, scoret tre på rad på 8-9 og var foran 11-9 etter halvspilt 1.omgang. Så var det Elverums tur til å ta over igjen, og fra å ligge under 9-11 var de foran 21-16 til pause.

Så raknet de fullstendig for hjemmelaget, som tapte den andre omgangen hele 12-19.

På tredjeplass

– Vi slet med å bryte opp spillet deres. Vi snakket mye om å lage frikast på dem, men det slet vi med i dag. Jeg tipper vi hadde lite brudd i spillet i dag, og da får de bare male på. Og da ble det tøft å stå imot, sier Fartum.

Tapet gjør at BSK ligger på 3.plass i Rema 1000-ligaen med elleve poeng etter syv kamper.

- Det hadde vært en fin bonus å ta med seg poeng herfra, men det er ikke disse kampene som skal vinnes. Vi tar med oss det positive, så legger vi fra oss det negative. Man skal ikke forvente for mye fra oss heller, sier Fartum med et smil.

Eliteserien håndball menn onsdag, 8. runde:

FyllingenBergen – Runar Sandefjord 28-24, Halden – Kolstad 23-25, Bækkelaget – Elverum 28-40, Haslum – Drammen 33-25.

Spilles søndag: Follo – Nærbø, ØIF Arendal – Fold-St.Hallvard.

Kolstad leder serien med 13 poeng, Elverum og Bækkelaget har 11, Drammen 10. Men Elverum og Drammen har en kamp mindre spilt.

Mer fra Dagsavisen