Nyheter

Eliteserieklubbene i ishockey kan fortsatt ha 200 tilskuere på kamp, men Grüner har ikke plass

Mandag kom beskjeden om at kun femti mennesker får lov til å samles på offentlige arrangementer, men ishockeyklubbene kan fremdeles ha 200 - bortsett fra Grüner.

Dette fordi forbudet mot mer enn femti kun gjelder dersom det ikke er sitteplasser på arrangementet. Men for lille Grünerhallen byr det likevel på problemer. Når de må overholde enmetersregelen tror daglig leder Trond-Erik Larsen at de kun kan ta imot rundt 140 tilskuere.

Dette får jeg ikke telt helt nøyaktig akkurat nå, i og med at hallen er stengt, sier Larsen på telefon til Dagsavisen.

 Men hvis jeg stikker fingeren i været og gjetter, så tipper jeg vi får plass til rundt 140 stykker – det er et grovt estimat, understreker han.

Trond-Erik Larsen ser fram mot en ny sesong, som langt på vei vil avgjøre Grüners skjebne.

Daglig leder i Grüner, Trond-Erik Larsen. Foto: Haakon Frydenberg Thon

Må søke om ytterligere kompensasjon

Dette fører igjen til at Grüner må søke om ny kompensasjon for de plassene de ikke klarer å fylle, opp til 200.

I utgangspunktet har ishockeylagene fått på plass en ordning som sikrer dem 70 prosent kompensasjon for alle billettene de ikke får solgt fra billett 201, og opp til det antall billetter klubbene hadde i snitt forrige sesong.

Grüner hadde et snitt på 271 forrige sesong, og skal dermed få kompensert 70 prosent av 71 billetter til hver kamp, men nå må de etter all sannsynlighet også søke om kompensasjon for de billettene opp til 200, som de nå ikke får solgt.

 Vi må søke lotteritilsynet om å få kompensert dette. La oss si at vi kan selge 140 billetter, da må vi søker om kompensasjon fra 141. I tillegg til at vi søker om de 71, sier Larsen.

Den ordningen med å få kompensert billettinntektene fra billett 201, og opp til forrige sesongs snitt, er allerede blitt godkjent, men Larsen forteller at det ikke har kommet noen mulighet for å faktisk søke om det ennå.  Dette er nemlig noe man søker om i etterkant.

God tid

Det er litt komplisert, men for Trond-Erik Larsen er det nok enda mer komplisert. For han får foreløpig ikke tatt turen inn i hallen for å telle opp hvor mange billetter de faktisk kan selge, ettersom hallen er under rehabilitering.

 Antall seter vi har akkurat nå er 193. Og så skal vi de midlertidige tribunene opp igjen, og det skal etableres sitteplasser på de også. Så vi får bare vente og se hvor mange vi faktisk får inn, sier Larsen.

Han har imidlertid ikke dårlig tid. Grüner åpner nemlig sesongen med seks bortekamper. Første hjemmekamp spilles 24. oktober mot Narvik.

Mer fra Dagsavisen