Sport

Ejukes kunstverk. Til nytte og glede for alle som liker fotball

KOMMENTAR: (Vålerenga - Tromsø 4-1). Vålerenga har ventet og ventet på at Chidera Ejuke skulle få ut sitt potensiale. Så løp han plutselig fra alle som prøvde å henge, lurte de som ennå var i veien og scoret sitt vakreste mål rett foran Klanen. En time var spilt og det var ikke mer å tilføye.

Bilde 1 av 2

VALLE (Dagsavisen): Noen er gode fotballspillere, andre er fotballspillere med noe ekstra. Dette har vi sett ved Chidera Ejuke i kamp etter kamp, i sesong etter sesong, men alt for mange ganger har dribleriene låst seg fast og avslutningene gått i retning Helsfyr.

Etter en times spill fikk vi se hva Ejuke kan. For hans 3-0 scoring var så mye mer enn et ordinært mål, det var en scoring man kan se ganske mange ganger og oppdage nye elementer ved. Akkurat som et godt kunstverk. Først langspurten og det kontrollerte løpet med ball fra midtstreken, så dragningen innover i feltet, så skuddfinta som vender bort to Tromsø-spillere før han avslutter med en sålefinte på keeper før han ruller ballen i mål fra spiss vinkel.

Det var som når en skiskytter for første gang treffer alle blinkene på siste stående og fosser inn til seier. Det var til å forstå den gleden Ejuke viste etter scoringen. Og den var til å forstå den gleden lagkameratene viste på hans vegne. For dette var jo det store øyeblikket, både for Ejuke, VIF og lagets supportere. Endelig fikk han vist hva han faktisk har prøvd på ganske lenge nå. Alt han har øvd på gikk opp i en eneste enhet.

Uten dette målet hadde jo dette vært en ganske traurig kamp, som rett nok gikk mot en ganske trygg VIF-seier. Tempoet var lavt, men hver gang VIF satte opp farten, ble det farlig. For her fikk vi se kontringslaget Vålerenga. Og hvordan de kan utnytte fartsspillerne i laget sitt. Bård Finne og Herolind Shala satte speed før pause, Chidera Ejuke også selvsagt og hver gang de fikk brettet ut spillet ble det farlig. Vålerenga MÅ ikke dominere alle hjemmekamper. De var farligst da de fikk lokket et ganske ufarlig Tromsølag fram i banen. Det måtte et uheldig selvmål av Johan Lædre Bjørdal til for å bokføre sesongens første baklengsmål på Intility Arena.

Dermed fikk Vålerenga den dosen selvtillit de ønsket seg i det de går inn i den stille uka og skal forberede neste vriene bortekamp, mot Brann i Bergen 2. påskedag. For de fikk jo ikke bare seieren og tre poeng denne kvelden, de fikk en palmehelg der de antatte topplagene Molde, Rosenborg og Brann alle tapte. Tabellen er ikke veldig vsentlig etter tre og fire kamper, men alle fotballinteressserte leser den. Og alle som følger med vet hjo hviken flaks lederlaget Viking har hatt. Flaks, med dyktighet, vel og merke. Men i denne ligaen kan alle se mulighetene. Også på Valle.

Og når Klanen synger både om Finne, Shala, Ejuke og Ronny Deila og danser jenka til slutt, gleder de seg til å komme tilbake. Stemninger snur fort i fotball.

Vålerenga fikk to vonde borteopplevelse sist uke og må opp i prestasjonene der. La oss håpe dette var anslaget. Hvis Vålerenga må legge seg lavt, har de kvaliteter til å utfordre samtlige motstandere. Det er bare å ta fram scoringen til Ejuke og spole igjennom. Den er både lærerik og underholdende. Og ga mange VIF-supportere trua tilbake. Det passer bra i disse tider.

Les også: Gamst Pedersen roser Ejuke: https://www.dagsavisen.no/sport/belonnet-med-to-dagers-paskeferie-1.1466441

KAMPFAKTA

Vålerenga – Tromsø 4-1 (2-0)

Intility Arena: 5719 tilskuere.

Mål: 1-0 Bård Finne (13), 2-0 Simen Wangberg (selvmål 30), 3-0 Chidera Ejuke (60), 3-1 Johan Lædre Bjørdal (selvmål 71), 4-1 Herolind Shala (75).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Gult kort: Sam Adekugbe, Vålerenga.

Lagene:

Vålerenga (4-2-3-1): Adam Larsen Kwarasey – Efraín Juárez, Johan Lædre Bjørdal, Jonatan Tollås Nation, Sam Adekugbe – Mohammed Abu (Deyver Vega fra 70.), Magnus Lekven (Erik Israelsson fra 64.) – Herolind Shala, Chidera Ejuke, Bård Finne (Aron Dønnum fra 80.) – Matthías Vilhjálmsson.

Tromsø (4-5-1): Jacob Karlstrøm – Magnus Andersen, Simen Wangberg, Anders Jenssen, Juha Pirinen – Marcus Holmgren Pedersen, Onni Valakari, Morten Gamst Pedersen, Kent-Are Antonsen (Tomas Stabell fra 77.), Daniel Berntsen – Mikael Ingebrigtsen (Sigurd Grønli fra 59.).

Mer fra Dagsavisen