Fotball

Ejuke skal ta vare på landslagssjansen – hvis den kommer

Tidligere Vålerenga-profil Chidera Ejuke (22) har imponert i Nederland denne sesongen. Snart kan han også spille med flagget på brystet, men vil vente tålmodig på å få sjansen for «ørnene».

– Vi fulgte Ejuke tett før koronapausen, bekrefter Tunde Adelakun, landslagsspeider for Nigeria, i et TV-intervju med Channels Television, ifølge fotballbloggen scorenigeria.

Ejuke har imponert på toppnivå i Nederland denne sesongen. Han står med ni scoringer og fire målgivende pasninger på 25 kamper for Heerenveen. 22-åringens prestasjoner har ført til interesse fra flere hold, blant annet fra Italia og Frankrike. Som Dagsavisen skrev i april, vil en overgang i sommer vil kunne gi milliondryss inn i Vålerenga-kassen.

– Vi har en avtale om videresalg, bekreftet VIFs sportssjef Jørgen Ingebrigtsen da, men ville ikke røpe størrelsen på denne.

Les også: Ejuke kobles til italiensk og fransk fotball (DA+)

Selv tar han lett på spekulasjonene.

– Jeg tenker overhodet ikke på det. Jeg ser på karrieren min som et stort eventyr. Jeg må bare gjøre det jeg alltid har gjort – jobbe hardt og være tålmodig. Men mest av alt vil jeg være lykkelig og frisk. Spesielt i disse tider innser vi alle at dét er det viktigste, sier Ejuke til Algemeen Dagblad.

Angrepsspilleren har også uttalt seg om landslagsambisjonene.

– Jeg har ikke hastverk. Jeg skal vente tålmodig. Men jeg vet at hvis jeg får sjansen, så kommer jeg til å ta vare på den, sier Ejuke til radiostasjonen Cool FM Abuja, skriver Complete Sports.

Les også: Ejuke: – Jeg er 7 av 10 på skalaen

Mer fra Dagsavisen