Sport

Eidsvold-treneren håper det blir i kveld: – Vi vinner kanskje én av 50-60 kamper mot Vålerenga

Joakim Dragsten har en plan for hvordan ubeseirede Eidsvold Turn skal slå Ronny Deilas utvalgte.

Det var jubel hos Eidsvold Turn da trekningen for cupens andre runde var klar. Vålerenga kommer på besøk onsdag kveld. Og da er Ronny Deilas menn favoritter. Store favoritter.

Det mener også trener i Eidsvold Turn, Joakim Dragsten, selv om de topper sin avdeling i 3. divisjon og ikke har tapt denne sesongen.

Aperopet: I år så tar vi alt

Optimist

Ja, de er rett og slett optimister før møtet med Vålerenga.

– Ja, for så vidt. Spillergruppen og trenerapparatet er optimister. Vålerenga er kanskje også det laget på Eidsvoll med flest tilhengere, så det kan bli bra med folk og alle gleder seg til kampen. Det er bare for alle i Oslo å møte opp også. Det er kun en halvtime med tog fra Oslo, sier Dragsten til Dagsavisen.

Talent og evner kan ta deg langt, men det trengs også litt teori. Joakim Dragsten har ikke selv spilt fotball på høyt nivå, men har en solid trenerutdannelse.

– Kan man utmanøvrere ethvert lag?

– Jeg vil si at det i hvert fall er mulig å komme med motgrep til alle lag og spillestiler, til et visst nivå. Men når kvalitetsforskjellen på spillerne blir for stor, så blir det vanskelig. Da er det nivåforskjellen som spiller inn såpass at uavhengig av taktikk så bør det egentlig ikke gå, forklarer Dragsten.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Plan

– Men vi har en plan, vi, og vi skal gjøre alt vi kan for å prøve å stoppe Ronny Deila sine planer, legger han til.

– Hva med sjansene deres, da? Hvor mange kamper trenger dere for å slå Vålerenga?

– Det har jeg faktisk tenkt litt på. Vi vinner kanskje én av 50-60 kamper mot Vålerenga. Men om de vil bruke hele troppen, som mange topplag gjør i 2. runde, så vil kvalitetsforskjellen reduseres noe, sier Dragsten.

Les også: Kjelsås er ubeseiret og vil også være det etter cupkampen mot Skeid (Dagsavisen+)

Ball

Eidsvold Turn er vant til å føre kampene sine og har mye ball. I løpet av vinteren har de matchet seg mot lag fra 2. divisjon og spillestilen er ikke veldig annerledes enn Vålerengas. Men denne gangen vil hjemmelaget ventelig ha ballen mindre. I Eidsvold Turn får ingen lønn og treningene er etter jobb og skole. I Vålerenga lever alle av å sparke fotball. Dragstens lag er ungt og mange spillere er rundt 20 år og i starten av en fotballkarriere. Det betyr full innsats mot favoritten fra Oslo. Men er innsats nok?

– Innsats er noe vi håper vi kan utnytte. Spillergruppa vår er sammensveiset og vi har en stamme som har spilt sammen i fem-seks år eller mer. Mange må reise en time for å dra på trening. Da er det opplevelser og fotball som motiverer. De unge har fortsatt gnisten og en drøm om å bli fotballproff. Nå får de se hvor nivået ligger, sier Dragsten.

– Men hva skal til for at du skal bli fornøyd etter kampen? Må dere vinne?

Vi går alltid på banen for å vinne, så noen spillere vil nok være skuffet om det blir uavgjort eller tap. Som trener er jeg kjempefornøyd hvis vi klarer å vise litt hva vi er gode for når vi møter et såpass godt lag. Mitt håp er at det skal bli en jevn fotballkamp der vi klarer å stå godt imot, skape litt sjanser og kanskje få litt eget spill uten å bli for stressa. Det å komme til andre runde, for et 3. divisjonslag, er i seg selv bra sier Dragsten.

Reidar Sollie mener: «Vålerenga bygger Norges mest spennende offensive lag» (Dagsavisen+)

Mer fra Dagsavisen