Sport

Edvald har blikket mot skjermen og Touren

Edvald Boasson Hagen sluker mil etter mil på «rulla» hjemme. 32-åringen uroer seg ikke for å komme til Tour de France uten vanlige konkurranser i beina.

Klassikersesongen ble avlyst for proffsyklistene som følge av koronapandemien, og i tillegg måtte prestisjetunge Tour de France utsettes. Opprinnelig skulle startskuddet gå i slutten av juni, men 27. august er i stedet datoen sykkelstjernene må sikte seg inn mot.

Annerledes

Dét inkluderer 32 år gamle Edvald Boasson Hagen, som for tida holder formen ved like hjemme i Oslo.

– Hverdagen er ganske annerledes nå. Det er ingen vanlige konkurranser å kjøre, men jeg får likevel trent utendørs. Jeg får gjort det nødvendige treningsarbeidet, sier han til Dagsavisen.

Hagen er klar på at blikket hans er festet mot Tour de France i august, selv om det er mye usikkerhet rundt hvorvidt rittet faktisk kommer til å gå.

– Det er det (Touren) jeg jobber mot, sier rudsbygdingen.

Les også: Boasson Hagen spurtet til seier i Frankrike

Rittsimulering

Han håper naturlig nok at sykkelkalenderen snart kan fylles igjen, slik at formen kan spisses inn mot en eventuell Tour.

– Hva hvis det ikke blir noe som helst av konkurranser før Touren?

– Jeg er ikke så bekymret for det. Da må man bare bruke andre treningsformer. Simulere løp på andre måter enn til vanlig. Alle stiller jo likt sånn sett, poengterer han.

NTT-rytteren deltok nylig i det virtuelle rittet The Digital Swiss 5, der temposterke ryttere som Michael Matthews, Rohan Dennis og Stefan Küng viste seg fram. Selv maktet han ikke å kjempe helt i toppen.

– Det var gøy, men ikke noe jeg har ladet opp «maks» til. Jeg var sliten etter tøff trening uka før, sier Hagen.

– Jeg savner absolutt å sykle vanlige konkurranser. Virtuelle løp er veldig annerledes. Jeg håper ikke vi blir nødt til å bytte til det som konkurranseform. Men det er bedre enn alternativet, som er ingenting, sier 32-åringen.

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Dagsavisen

Holder kontakten

– Det er litt vanskelig å sikte inn en formtopp når ting er så usikkert som nå. Derfor må jeg bare benytte muligheten til å sikre god grunntrening. Og forholde meg til datoene som foreløpig er der. Så får man prøve å spisse når det nærmer seg, fortsetter Hagen.

Selv om han og lagkameratene i NTT er spredt for alle vinder, er kontakten god.

– Samholdet i laget er bra. Vi snakker mye via forskjellige apper, så man holder sammen med teknologien. Vi har felles lagmøte en gang i uka. I tillegg trener vi på rulle sammen via Zwift, en virtuell sykkelplattform. Det fungerer overraskende bra, sier han.

Hagearbeid og intervaller

Og Hagen er heldigvis langt unna brakkesyke på hjemmebane.

– Jeg er mer hjemme enn noen gang før. Men tida bare går, egentlig. Det er kjekt å gjøre litt forskjellig utenom treningen. Litt hagearbeid, for eksempel, sier han humrende.

Mandag hadde 32-åringen hviledag. Tirsdag står styrketrening på planen. Han prøver å veksle mellom øktene.

– Så blir det intervalltrening onsdag. Det er variert trening som gjelder nå, sier han.

Mer fra Dagsavisen