Sport

Eckhoff slo til med seier på normaldistansen i canadisk sprengkulde

Tiril Eckhoff fikk det endelig til å klaffe skikkelig da hun vant torsdagens normaldistanse i Canada. Det var hennes første verdenscupseier på ett år.

Fossum-løperen kunne juble for en kjærkommen triumf tross for den ene bommen hun pådro seg på andre skyting. Seieren er Eckhoffs sjette i verdenscupen. Den forrige kom i Antholz 18. januar i fjor.

Det er første gang hun vinner normaldistansen i verdenscupen. Torsdagens normaldistanse var redusert fra 15 til 12,5 kilometer på grunn av ekstremkulda som har herjet i Nord-Amerika den siste tiden. Tilleggstiden for hver bom var i tillegg senket fra 60 til 45 sekunder.

Hentet inn sekundene

28-åringen var 10,4 sekunder bak tsjekkiske Marketa Davidova etter fjerde og siste skyting, men med en strålende avslutning i sporet var Eckhoff i mål foran med 9,8 sekunder.

– Jeg må bare takke alle som har støttet meg i motgangen. Dette var en stor dag for meg. Jeg har hatt utrolig mye motgang, men slik skal det visst være med min karriere, sa Tirill Eckhoff til NRK.

Nær seierspalllen

Ingrid Landmark Tandrevold gikk også et strålende løp. 22-åringen øynet fire feilfrie skyteserier, men måtte tåle ett bomskudd på nest siste blink. Hun falt ned fra pallplassen da Eckhoff krysset målstreken.

– Vi har kost oss veldig her borte, shoppet og gått på kafe. Kanskje det er derfor det løsnet slik for oss, sa Tandrevold til NRK.

Med 19 av 20 treff viste Tandrevold igjen at hun har tatt store steg denne sesongen. For snart tre uker siden var bærumsjenta kun noen centimeter unna en sensasjonell verdenscupseier.

Marte Olsbu Røiseland gikk styggfort i sporet, men fire bom gjorde at hun ikke kunne kjempe om pallplassene.

Emilie Kalkenberg viste også lovende takter og holdt seg til kun to bom, mens både Synnøve Solemdal og Thekla Brun-Lie pådro seg tre bomskudd. Norge hadde alle sine løpere inne blant de 40 beste.

Seieren til Eckhoff kom etter dobbelt norsk seier blant gutta i OL-løypene fra 1988. Renenne fortsetter inn i helgen.

Mer fra Dagsavisen