Sport

Duellen kan starte - Berg er favoritt

Tidenes første norske trenerduell i engelsk fotball er i gang. Ståle Solbakken hilser konkurransen velkommen.

Henning Berg får merke presset og forventningene allerede i dag. Han har kjørt to treninger med spillergruppa og fått forklart noen av sine ideer og retningslinjer.

- Han er klar og tydelig og vet hva han vil, sier Morten Gamst Pedersen til klubbens nettsted.

Starten kan neppe bli særlig vanskeligere. Berg starter med to bortekamper, den første mot Crystal Palace på Selhurst Park i dag. Crystal Palace har ikke tapt på ti kamper. Allerede tirsdag kommer den neste, mot Huddersfield.

Henning Berg mener han er rustet for oppgaven. Han er allerede samkjørt med klubbens indiske eiere. Shebby Singh er både talsmann og rådgiver og gir Berg de beste skussmål.

- Den første samtalen vi hadde, imponerte meg. Denne mannen ville vi ha, sier han.

- Vinner Blackburn disse to kampene, er de favoritter til opprykk, skriver Daily Mirror, som mener Blackburn har et sterkere mannskap enn Wolverhampton.

Snakket med Solbakken

Henning Berg var lagkamerat med Ståle Solbakken på landslaget på 90-tallet. De kjenner hverandre godt. Berg ringte Solbakken før han tok jobben i Blackburn.

- Fantastisk moro for norsk fotball at vi nå er to trenere her borte. Men Henning kjenner Blackburn bedre enn meg, sier Ståle Solbakken, som fra nå av blir en av Bergs hovedkonkurrenter. Både Wolverhampton (Solbakken) og Blackburn (Berg) har som målsetting å spille i Premier League neste sesong.

Wolves har opplevd en liten nedtur etter en god start.

- Vi har bedret oss som lag. Samtidig har hver enkelt spiller gjort framgang i sin rolle, sier Solbakken til avisen Express and Star.

Wolverhampton møter Burnley i ettermiddag.

Litt bedring

Henning Berg kan glede seg over at tre av hans spillere er tilgjengelige til dagens kamp etter skadeavbrekk. Svenske Markus Olsson er friskmeldt etter en lårskade, mens Simon Vukcevic er tilgjengelig igjen etter å ha vært ute med en vond lyske. I tillegg er Gaël Givet spilleklar etter at han ble skadet under kampen mot Watford sist lørdag.

- Det er bare å stupe ut i det. Jeg vet hva dette handler om. Det jeg gleder meg til her er at jeg får bruke mesteparten av tida med fokus på det sportslige. Det var ikke alltid slik i Lyn og Lillestrøm, sa Berg da han møtte mediene første gang etter ansettelsen.

Men den direkte duellen mot Ståle Solbakken må vi vente en stund på. Lagene møtes ikke før fredag 11. januar, på Solbakkens hjemmebane Molineux. Kampen i Blackburn i forrige måned vant Wolves 1-0.

PS. Cardiff leder serien etter 13 av 46 runder. Ligaen avsluttes 4. mai. De to beste rykker rett opp i eliteserien. Fire lag får omspill om den siste plassen.

reidar.sollie@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen