Drømmen om opprykk svinner for Kjelsås

(ÅSANE - KJELSÅS 3-0 (1-0): Kjelsås var sjanseløse i toppkampen mot Åsane. Nå spøker det for opprykksjansene til både Kjelsås og Grorud.

Kjelsås reddet håpet om å klare opprykket til 1. divisjon med sin 4-0-seier hjemme mot Grorud forrige runde, og lå tre poeng serielederen før denne runden, mens motstander Åsane (sammen med Fram) lå poenget foran Kjelsås igjen, med fire kamper igjen å spille.

Med andre ord sto det mye på spill i Bergen denne lørdagen. Det presset håndterte ikke Kjelsås, som fikk stryk av Åsane, og til slutt tapte 3-0.

Sprakk tidlig

Det så ut til at Kjelsås hadde lagt en defensiv slagplan mot motstanderen i vest, men allerede etter et kvarter sprakk det for Eivind Kampens mannskap da Senai Hagos fikk legge igjen ballen til Simen Lassen, som dunket ballen inn bak Erik Sivertsen.

Det eneste Kjelsås hadde å by på offensivt i løpet av de første 45 minuttene var et oppspill fra Jesper Taaje, som fant Walid Idrissi i bakrommet. Kjelsås-spissen gikk i bakken med en Åsane-spiller på slep, men fikk ikke noe straffespark av dommer Jørgen Haugen.

I rettferdighetens navn skal det sies at heller ikke Åsane skapte noe særlig mer enn scoringen de første 45 minuttene. Men på overtid i førsteomgang var Kasper Nissen svært nær ved å få pirka inn en dobling, men en god Sivertsen forhindret det.

Marerittstart

Med 1-0 var det fremdeles muligheter for Kjelsås til å få med seg noe mot de oransje, men før det var spilt tre minutter av andre omgang lå ballen i Kjelsås-målet igjen.

Nok en gang var det Senai Hagos som var nest sist på ballen, da han fant Martin Ueland med en lav pasning 45 grader ut fra dødlinja. Ueland ekspederte pasningen nydelig bort i lengste hjørne, og marerittstarten på den andre omgangen var et faktum for Kjelsås.

Kjelsås skapte lite

Idrisi kunne tent håpet kun et par minutter senere, men en enorm redning Eirik Østgaard sørget for at headingen til Kjelsås-spissen ble reddet på streken.

Etter dette var det Åsane som skapte de største og fleste sjansene. Både Kasper Nissen og Håkon Holmefjord Lorentzen var svært nære å sette inn 3-0. Der Lorentzen sin var den største.

Han rundet keeper med et kvarter igjen på klokka, men på blank kasse satt lillebroren til skøyteløper Håvard, ballen i nettveggen.

Det skulle likevel ikke ta mer enn tre minutter før spikeren satt i Kjelsås-kista.

Nok en gang var Hagos på farten, og denne gangen fant han Didrik Bjørnstad Fredriksen, som fra en 17-18 meter kontrollert bredsidet inn 3-0, og en fullt fortjent seier til hjemmelaget.

Dermed ser det tungt ut for Kjelsås i kampen om å klare opprykket. For Åsane ser det derimot plutselig veldig lyst ut. De er nå kun ett poeng bak Grorud, som spilte 1-1 borte mot Bærum, mens Fram ligger ytterligere to poeng bak Åsane etter at de spilte 1-1 mot Florø.

For Kjelsås sin del er det nå fem poeng opp til Grorud.