Sport

Drømmen om en VM-kvartfinale: – Vi har klart noen skreller før

Fredag starter ishockey-VM, der Norge får en knalltøff åpning. Vålerenga-duoen Tobias Lindström og Martin Røymark er klar til dyst, men får trolig andre oppgaver på isen i Slovakia enn på klubblaget.

Den 32 år gamle Vålerenga-løperen Røymark vet at han og lagkameratene har en skikkelig utfordring i vente. Fredag åpner Norge mot Russland, en av VMs gullfavoritter, i Slovakia. Tirsdag tapte Norge 2-3 i generalprøven mot Slovakia etter spilleforlengelse. Men nå starter alvoret.

– Det blir veldig kult å møte Russland. Mange av de russiske stjernene spiller i NHL, så alle vet at vi får en tøff start. Men vi har klart å få til noen skreller før, sier han til Dagsavisen.

– Nøkkelen blir å være «tighte» defensivt. Lag som Russland trenger få sjanser for å score, poengterer Vålerenga-spilleren.

Saken fortsetter under bildet

###

Den norske VM-troppen. Stefan Espeland står oppført som VIF-spiller, men backen er klar for tyske Fischtown Pinguins.

Les også: Viktig VIF-kvartett nærmer seg nye avtaler (DA+)

Tøff trio

Norge er i gruppe med Russland, Sverige, Tsjekkia, Sveits, Latvia, Østerrike og Italia. I de tre første matchene venter Russland, Tsjekkia og Sverige.

– Vi må bare tenke på å få satt det defensive i de første kampene. Kanskje kan vi få til noe. Målet er å holde oss på øverste nivå, men drømmen er kvartfinale. Det begynner jo å bli noen år siden, sier 32-åringen.

Saken fortsetter under bildet

VIF-duoen Tobias Lindström og Martin Røymark.

Tobias Lindström og Martin Røymark på spillerhotellet i Bratislava. Foto: Privat

Det har han rett i – sist gang Norge var i kvartfinale i A-VM var i 2012. Petter Thoresens mannskap må prestere opp mot sitt ypperste, skal håpet leve om en ny kvartfinale.

– Vi må slå lag som Østerrike, Italia og Sveits for å ha håp om kvarten, sier Røymark.

Saken fortsetter under bildet

###

Oversikt over Norges gruppe og kamper i VM.

Thoresen og Martinsen

– Spillere som Patrick Thoresen og Andreas Martinsen er med i troppen i dette mesterskapet, i motsetning til i fjor. Hvor mye har det å si?

– Det betyr mye. Det er spillere som kommer inn med tyngde og rutine. Det kan utgjøre mye, mener Røymark.

Selv føler han seg i bra slag før VM-starten.

– Kroppen og formen kjennes veldig bra ut, sier han.

– Du og Tobias Lindström er Vålerengas to representanter i den norske VM-troppen. Hva kan dere få til?

– Vi får se, det kommer an på rollene våre. For min del kommer jeg nok ikke til å få en like offensiv rolle som på klubblaget, sier Røymark.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Mer fra Dagsavisen