Drømmeduell i Wimbledon: Roger Federer mot Rafael Nadal

Noen dueller hever seg over det meste annet. Dette er en av dem.

I 2008 møttes Roger Federer og Rafael Nadal siste gang i Wimbledon, i en legendarisk finale som er regnet som en av tidenes beste.

Da man begynte å bli bekymret for lyset på centercourten vant Nadal 9–7 i femte sett i en thriller av en tenniskamp.

Man må kanskje tilbake til duellene mellom John McEnroe og Björn Borg på 80-tallet for å finne en rimelig sammenligning.

Tre finaler på rad

I dag møtes de for første gang i en semifinale i London. De tre tidligere oppgjørene har alle vært finaler, tre år på rad i 2006, 2007 og 2008. De to første vant Federer, den siste Nadal.

Da Roger Federer vant kvartfinalen over Kei Nishikori var det hans seier nummer 100 i Wimbledon. Sveitseren er i semifinale for 13. gang.

– På vei ut av banen ble jeg gratulert av en tilhenger med 100 seirer. Jeg tenkte ikke på det før da, sa Federer.

Nadal favoritt?

Skal han vinne Wimbledon for niende gang, må han antakelig slå både Rafael Nadal (i dag) og Novak Djokovic i en eventuell finale.

Nadal og Federen møttes også i semifinalen i French Open i forrige måned og da vant Nadal 3–0. Men nå er underlaget gress og forutsetningene er annerledes.

Men den spanske 33-åringen gjorde kort prosess med Sam Querrey i sin kvartfinale og vant 7-5, 6-2, 6–2.

Nadal leder 24–15 i innbyrdes møter med Federer, deriblant 10–3 i Grand Slam-turneringer.

– Vi vet alt om Rafa, og han vet alt om oss. Dere kan kaste dere inn i analyser om taktikk og sånt, men vet dere hva? Dette er gressbanetennis, og jeg vil gå ut og angripe. Om han kan forsvare seg mot det så er han for god. Kan han det ikke så er det bra for meg, sa Federer på pressekonferansen etter kvartfinalen.

Men kanskje er det Novak Djokovic som står igjen som vinner. Han gjorde sin kvartfinale mot David Goffin til en tennisleksjon. Med sifrene 6-4, 6-0, 6–2 tok Djokovic sin 70. seier i London.