Drømmedag for Kjelsås, Oppsal kan rykke ned søndag

(Kjelsås - Oppsal 3-0). Kjelsås viste muskler i oppgjøret mot byrival Oppsal og vant 3-0. I tillegg tapte både Grorud og Åsane, som gjorde det til en eksemplarisk dag for Kjelsås. For Oppsal ser det ikke like bra ut.

Av Even Lübeck

GREFSEN STADION (Dagsavisen): Kjelsås reiste kjerringa på solid vis etter 0-3 for Åsane sist helg.

Seieren til Eivind Kampens menn gjør at Kjelsås (43 poeng) nå har gått forbi Fram (42) på tabellen, som spiller søndag mot Senja borte. Grorud (45) tapte meget overraskende 1-2 hjemme for Asker, mens Florø satt inn 1-0 på tampen mot Åsane (44) og vant – også de overraskende.

Med to kamper igjen kan med andre ord fortsatt alt skje i avdelingen.

- Vi har sagt det hele tiden, at alt kan skje i denne avdelingen. Det er veldig jevnt i alle kamper. Vi har kalkulert med at hvis vi gjør jobben vår, så kommer vi til å sitte igjen med noe til slutt. Vi får bruke energien vår på det, sier Kjelsås-trener Eivind Kampen etter kampslutt til Dagsavisen.

Oppsal misbrukte på sin side sjansen til å klatre poenget bak Elverum på trygg plass, som spiller søndag. Det gjør at de fortsatt ligger nest sist med 21 poeng, samme sum som Senja på plassen over. Mjølner ligger helt sist med 17 poeng, med tre kamper igjen å spille.

Oppsal har bare to, og det begynner nå å se bekmørkt ut for Oslo-laget. Dersom Odd 2 og Elverum vinner sine respektive kamper søndag, har Oppsal rykket ned til 3.divisjon.

- Tabellen lyver ikke, vi er der vi er. Vi er ikke gode nok på bortebane. Vi tar poeng hjemme, men ikke borte. Det er tungt, sier Oppsal-trener Gisle Olsen og sukker.

Fin åpningsscoring

I kampen lørdag var det Lars Brotangen som satte inn kampens første mål etter 17 minutter. Han fikk ball på 20 meter og banket til med venstrefoten. Ballen gikk via stolpen og i mål.

Oppsal var ikke ufarlige i den første omgangen, men Kjelsås var best og ledet fortjent 1-0 til pause.

Gjestene kom ut i 100 i den andre omgangen og hadde flere halvsjanser, men klarte ikke å skape det helt store.

To kjappe som punkterte kampen

Da lå det litt i kortene at hjemmelaget skulle sett både to og tre mål på tampen – og det gjorde også. Først headet Walid Idrissi inn 2-0 inn fra en meter etter en corner kvarteret før slutt, før Jens Aslaksrud pirket inn 3-0 tre minutter senere.

Hjemmelaget hadde flere gode muligheter til å score enda flere mål på tampen, men det endte til slutt 3-0.

– Det ble litt som vi regnet med, med Oppsal kniven på strupen. Vi får en ledelse tidlig som gir oss ro, men det var ikke noe god omgang av oss. Starten på 2.omgang var ikke veldig god, men vi får mer og mer rom etter hvert som Oppsal må ta sjanser. Da blir det kontrollert til slutt, og det bør også bli større til slutt, sier Kampen.

Det var ikke Olsen enig i.

– Det var to lag på hver sin side av tabellen som trengte tre poeng. Jeg syntes seieren er fortjent, men 2-1 hadde vært fair. Det var litt jevnere enn det ble. Vi måtte frem etter hvert, de fikk store rom på overganger og var flinke til å utnytte dem. Det er forskjell på lagene, sier Olsen.

Kjelsås har igjen Fram borte og Sotra hjemme. Oppsal møter Elverum hjemme og Florø borte i de to siste kampene.

Vinneren i avdelingen rykker rett opp, toeren får sjansen gjennom kvalifisering.

Kjelsås-Oppsal 3-0 (1-0)

Grefsen stadion: Ca. 200 tilskuere.

Mål: 1-0 Lars Brotangen (17), 2-0 Walid Idrissi (75), 3-0 Jens Bonde Aslaksrud (78).

Dommer: Jørgen Haga, Ekholt BK.

Gule kort: Jørgen Solvang Nilsen, Lars Hauso, Wilhelm Adra, Oppsal.

Kjelsås (4-4-2): Erik Sivertsen – Martin Fasting, Jesper Taaje, Sigurd Martiniussen, Ola Bjørnland (Glenn Håberg inn 81.)– Akinbola Akinyemi (Ahmad Abbas inn 81.), Lars Brotangen, Ulrik Mathisen, Jesper Solli – Winston Paintsil (Jens Aslaksrud inn 55.), Walid Idrissi.

Oppsal (4-4-2): Anders Klemensson – Mats Paulsberg, Ismar Dizdar, Thomas Kongerud, Lars Hauso – Adrian Fritzøe, Mats Kristiansen (Gharib Gerkondani inn 73.), Jørgen Nilsen (Kristoffer Hagen inn 81.), Kristian Bjørseth – Sebastian Jensen (Walid Idrissi inn 55.), Sander Birkeland.

Andre resultater lørdag: Grorud-Asker 1-2, Florø-Åsane 1-0.

Spilles søndag: Senja-Fram, Elverum-Alta, Mjølner-Sotra, Odd 2-Bærum.