Sport

Drillo hjelper Lyn når han har tid

Drillo er en «fan» som hjelper til her og der.

Egil «Drillo» Olsen er i Lyn for tredje gang, denne gangen for å styrke forsvaret.

Lyn er ikke den fotballstorheten de en gang var. De er for øyeblikket i en tung periode i tredje divisjon med fem kamper på rad uten seier og kun to trepoengere på de siste ti Lyn-kampene ligger Oslo-klubben nå på en 9.-plass i sin avdeling i 3. divisjon, kun fire poeng unna nedrykksstreken. Dette synes Drillo er trist og bidrar med sitt, og hjelper Lyn-trener Bent Inge Johnssen, på frivillig basis i klubben han har et godt forhold til.

– De kan jo ikke rykke opp lenger. Muligheten er der for å rykke ned, det er veldig trist. Jeg har et forhold til Lyn og har hatt det i flere år. Jeg vært trener der før og nå bor jeg en Flo-pasning unna. Jeg snakka litt med (Lyn-trener) Bent Inge som antydet at jeg skulle hjelpe til med defensiv organisering, men ikke noe mer enn det, sier Drillo til Dagsavisen på telefon tirsdag.

Les også: Drillo hjelper Lyn på treningsfeltet

Vært i Lyn før

Drillo har vært i Lyn flere ganger tidligere. I 2014 ble trenerprofilen hentet inn for å trene klubben, i tillegg til årene som trener fra 1985-1988. Denne gangen derimot er ikke Drillo hentet inn av klubben med en formell avtale, men stiller heller opp når han selv har tid.

– Er du da mer en «fan» som hjelper til her og der vil du si?

– Ja, foreløpig er jeg det, svarer Drillo.

Nettavisen meldte tirsdag at Drillo var hentet inn av Lyn for å ta grep i laget, men etter Dagsavisens samtale med 77-åringen påpeker han at han kun skal bli med på «et par treninger» uten noen kontrakt eller avtale med Oslo-laget.

– Jeg har snakket med Bent Inge Johnsen et par ganger og kjenner han godt fra før. De slipper inn så mye mål, så det kan hende jeg blir med på et par treninger. Det er ikke mer enn som så. Det er ikke noen kontrakt eller avtale, forteller Drillo.

Les også: Det var et kvarter igjen og Lyn ledet 2-0 over Barcelona. På Nou Camp

Defensiv organisering

– Så nyheten som ble meldt om at du har blitt hentet inn av Lyn er ikke helt riktig?

– Det er ikke helt usant, men det er ikke noe formelt. Det er ikke noen spesielle føringer på hvor mye jeg skal bidra med. Jeg har blitt enig Bent Inge om å kjøre et par økter med defensiv organisering, og det er det, fortsetter han.

Lyn-trener Johnsen forteller til Dagsavisen at Drillo foreløpig har vært tilstede på én Lyn-trening der han kom med konstruktive tilbakemeldiger til både trenerteam og spillere, og ser positivt på å ha Drillo sin stemme i klubben fremover.

– Han så litt av kampen på lørdag. Det er godt å få inn en ny stemme. Han er ekstremt flink på struktur og det defeensive. Det er en bra greie for oss, sier Johnsen til Dagsavisen.

Lørdag skal Lyn møte Halsen borte.

Mer fra Dagsavisen