Dramatisk årsmøte i Rosenborg da benkeforslaget vant

Ivar Koteng ble torsdag gjenvalgt som styreleder i Rosenborg på klubbens årsmøte. Han slo valgkomiteens mann, Ståle Gjersvold, med 331 mot 244 stemmer.

Det var Ståle Gjersvold som var valgkomiteens kandidat, men Koteng, som har hatt vervet siden 2012, ble innstilt etter et benkeforslag. Han slo motkandidaten med 331 mot 244 stemmer. 17 stemmer var blanke.

– Det er hyggelig å vinne når jeg stiller opp, sa Koteng til Adresseavisen.

– Det var en grei debatt. Litt kjedelig kanskje. Det var i alle fall mange som møtte opp, sa Gjersvold. Han opplyste at han kanskje ville stille på nytt ved en senere anledning.

NRK-profilen Tore Strømøy ble forsøkt å komme i posisjon til å bli valgt, men var ikke valgbar ettersom han ikke har vært medlem i klubben lenge nok.

Det var 592 stemmeberettigede som til stede på årsmøtet.

Det var voldsom interesse rundt torsdagens årsmøte der nesten 600 medlemmer møtte opp. Også klubblegenden Nils Arne Eggen ble trillet inn i sin rullestol.

Ved siden av valget av styeleder, som var kveldens helt dominerende sak, ble det også som ventet vedtatt at Rosenborg skal inn med kvinnefotball.

Det løses ved at Trondheims-Ørns kvinner blir en del av Rosenborg. 

Trondheims-Ørns kvinnelag har vært i toppserien siden den ble startet. Nå blir klubben en del av RBKs elitesatsing og skal hete Rosenborg Ballklubb kvinner.

Avgjørelsen ble tatt med overveldende flertall på årsmøtet.

Tidligere torsdag ble det også klart at Per Ciljan Skjelbreid vender hjem fra Hertha Berlin og blir Rosenborg-spiller fra 1. august.