Dortmund uten Haaland: Scoret seks mål på 37 minutter

(Paderborn - Borussia Dortmund 1-6). Uten en skadd Erling Braut Haaland avgjorde Borussia Dortmund borteoppgjøret mot Paderborn med seks mål på 37 minutter i 2. omgang. Dortmund vant 6-1.

Haaland fikk en smell i kneet i toppoppgjøret mot Bayern München sist tirsdag og var uaktuell til søndagens viktige borteoppgjør mot Paderborn.

Haaland så sitt Dortmund slite i den første omgangen, før de fikk ordentlig hull på byllen i den andre omgangen. Det var meget sterkt anført av engelske Jadon Sancho, som scoret hat trick med mål etter 57, 74 og 91 minutter. Til slutt ble det 6-1.

– Jeg sa nesten ingenting i pausen, bare at vi måtte fortsette, sa Dortmund-trener Lucien Favre etter storseieren.

1-0 var et faktum etter 54 minutter. Emre Can slo ballen inn i boks fra dødlinjen, der Paderborn-målvakt Leopold Zingerle var dårlig orientert og bokset ballen ut på fem meter. Thorgan Hazard takket og bukket og satte inn kampens første mål.

Feiret med markering

Tre minutter senere lå ballen i nettet bak Zingerle igjen. Julian Brandt fant Jadon Sancho foran mål, som bredsidet ballen i mål fra fire meter.

Han feiret ved å ta av seg drakten og vise fram en t-skjorte der det sto «Justice for George Floyd», afroamerikaneren som døde etter en pågripelse i Minneapolis.

Så fikk Paderborn straffespark. Det ekspederte Uwe Hunemeier i mål. Gleden varte likevel ikke lenge. Minuttet etter satte Sancho inn sitt andre for dagen da engelskmannen fikk ballen på 14 meter før han hamret ballen i mål med venstrefoten.

Tre mål siste seks minuttene

Achraf Hakimi, som er på lån fra Real Madrid, satte inn 4-1 med et hardt skudd langs bakken fra ti meter etter 85 minutter.

Fire minutter senere satte innbytter Marcel Schmelzer inn 5-1 fra kloss hold, hans første scoring for klubben på sju år. Sancho satte inn kampens siste på overtid alene med Zingerle.

Scoringene søndag stortalentets 15., 16. og 17. mål i Bundesliga i inneværende sesong.

Flere mål ble det ikke i oppgjøret.

– Resultatet gjenspeilet ikke hvordan kampen var, sa Paderborn-målscorer Hunemeier.

Storseieren gjør at Dortmund er sju poeng bak Bayern München, som maltrakterte Düsseldorf 5-0 lørdag. Det er fem kamper igjen i Bundesliga.

Neste lørdag skal Bayern München til Leverkusen, mens Dortmund, forhåpentligvis med Haaland tilbake i startelleveren, skal møte «norske» Hertha Berlin hjemme.

Tysk 1. Bundesliga menn søndag, 29. runde:

Borussia Mönchengladbach – Union Berlin 4-1 (2-0)

Mål: 1-0 Florian Neuhaus (17), 2-0 Marcus Thuram (41), 2-1 Sebastian Andersson (50), 3-1 Thuram (59), 4-1 Alassane Plea (81).

Paderborn – Borussia Dortmund 1-6 (0-0)

Mål: 0-1 Thorgan Hazard (54), 0-2 Jadon Sancho (57), 1-2 Uwe Hunemeier (72), 1-3 Sancho (74), 1-4 Achraf Hakimi (85), 1-5 Marcel Schmelzer (89), 1-6 Sancho (90+1).

Spilt fredag: Freiburg – Leverkusen 0-1 .

Spilt lørdag: Hertha Berlin – Augsburg 2-0, Mainz – Hoffenheim 0-1, Schalke – Werder Bremen 0-1, Wolfsburg – Eintracht Frankfurt 1-2, Bayern München – Fortuna Düsseldorf 5-0.