Dortmund kvitter seg med VM-matchvinneren

Mario Götze, som for seks år siden ble matchvinner i VM-finalen, får ikke fortsette i Borussia Dortmund når kontrakten hans går ut i sommer.

Av Sjur Natvig

– Vi avslutter samarbeidet med Mario i sommer. Det er en felles avgjørelse etter en konstruktiv dialog. Han er en veldig fin fyr, sa Borussia Dortmunds sportsdirektør Michael Zorc lørdag.

Dagen før sa trener Lucien Favre på sin pressekonferanse at Götze ikke passer inn i 3-4-3-formasjonen laget benytter. Tidligere foretrakk Favre 4-2-3-1, og da slapp det tidligere vidunderbarnet ofte til, om enn bare unntaksvis fra start. Siden Erling Braut Haaland kom til klubben har 27-åringen spilt lite.

Götze gikk gradene i Dortmunds ungdomsavdeling og hjalp klubben til seriegull under Jürgen Klopp i 2011 og 2012. Året etter ble han hentet til Bayern München, men der fant han seg ikke til rette. Han ble hentet tilbake til Dortmund i 2016, men har ikke greid å gjenskape storspillet fra sine unge år.

Götze debuterte på Tysklands landslag allerede som 18-åring. Høydepunktet i karrieren kom da han i 2014 avgjorde VM-finalen mot Argentina på Maracanã i Rio de Janeiro med en vakker scoring.