Sport

Dønnum preges ikke av Besiktas-interessen

Vålerengas heteste salgsobjekt er ønsket av Besiktas i Tyrkia. Selv mener han det ikke preger prestasjonene på banen.

INTILIY ARENA (Dagsavisen): Aron Dønnum har fullt fokus på fredagens VIF-trening. Selv om Eidsvoll-gutten er ønsket av flere utenlandske klubber, føler han selv det ikke preger han noe negativt. Like før forrige serierunde mot Kristiansund, kom nyheten om Besiktas-interesse. Hovedtrener Dag-Eilev Fagermo var ikke fornøyd med at det kom frem få timer før avspark, men Dønnum selv merket ikke særlig forskjell på banen.

– Jeg vil ikke si at det preger meg. Kristiansund-kampen er én av de kampene hvor jeg har løpt mest. Hvis man ser på litt andre ting enn målpoeng, så ser det bedre ut. Jeg skal jo egentlig ha et mål og en assist mot KBK, og hadde jeg fått det ser det bedre ut totalt sett, sier Aron Dønnum til Dagsavisen.

21-åringen sikter til sin største målsjanse i kampen mot KBK, der han ikke treffer ballen ordentlig fra kort hold.

– Borte mot Kristiansund er nødvendigvis ikke den kampen jeg skal skinne mest. Det er alltid krigekamper mot KBK, og i noen kamper blir det bare sånn. Jeg skal jo ha et mål der, men jeg bommer rett og slett på ballen. Om det er Tyrkia-rykter eller ikke, så skal jeg score der, sier han.

Les også: Tror ikke på Ejuke-effekt ved Dønnum-salg (DA+)

Fornøyd trener

Tidligere VIF-trener og fotballekspert Kjetil Rekdal hevdet i Eurosport-sendingen Fotball Direkte at det var kommet et bud på rundt åtte millioner kroner fra den tyrkiske klubben Besiktas, noe TV 2 og Nettavisen omtalte først. Dag-Eilev Fagermo sier seg nå enig med spilleren, og er fornøyd med hvordan Dønnum har håndtert situasjonen.

– Både du og sportssjef Jørgen Ingebrigtsen nevnte sist at Aron lot seg prege av spekulasjonene rundt ham (i kampen mot Kristiansund). Har han fått orden på hodet til Godset-kampen nå?

– Ja. Det er jeg helt sikker på. Jeg synes Aron er veldig voksen. Veldig klok gutt. Det er håpløst at det (Tyrkia-spekulasjonene) kom ut på kampdagen sist - det er ikke lett når det blir så mye mas som det ble på Aron da - men jeg har snakket med ham, og syns han takler det veldig, veldig bra. Jeg er ikke redd for det, sier Fagermo.

Kantspilleren forteller at han ikke tenker mye på spekulasjonene, og påpeker at han har kontrakt ut 2021 i Vålerenga. Likevel legger han ikke skjul på at lysten på større utfordringer er der.

– Jeg kjenner ingen andre fotballspillere som ikke har lyst til å ta nye steg. Det å få interesse fra andre klubber er kjempekult, forteller Dønnum.

###

Hvor lenge vil Intility Arena være Aron Dønnums hjemmebane? Foto: Jonas Bucher

Les også kommentar: Har ikke råd til å la være å selge Dønnum (DA+)

Profil

Den 21-årige kantspilleren som har vært i VIF siden 2013, har fått mye oppmerksomhet i media så langt i år. Også før Tyrkia-spekulasjonene ble Dønnum et kjent navn for norske fotball-tilhengere. Profilen liker oppmerksomheten.

– Jeg har ikke noe imot å være litt i rampelyset. Det er bare gøy. Jeg er den typen jeg er, og gjør ting ut av meg selv. Som jeg har sagt før, så er jeg ikke en vanlig A4-fyr, flirer han.

Til tross for oppmerksomheten i media, har det så langt bare blitt ett mål og én assist på åtte kamper denne sesongen. Likevel er han en nøkkelspiller i Vålerenga, og kantspilleren forteller at han «aldri» blir helt fornøyd med egne prestasjoner.

– Man er vel aldri helt fornøyd, eller jeg er aldri helt fornøyd. Jeg jobber med å hele tiden prestere bra, og jeg føler jeg har blitt flinkere på å stabilisere prestasjonene mine over flere kamper. Sånn sett er jeg greit fornøyd, avslutter Aron Dønnum.

Vålerenga tar imot Strømsgodset til ny hjemmekamp i Eliteserien søndag 18:00.

Mer fra Dagsavisen