Dommeren fikk dødstrusler, nå er det røde kortet strøket

Den engelske dommerprofilen Mike Dean og hans familie mottok dødstrusler i etterkant av at West Hams Tomás Soucek ble utvist i Premier League-møtet med Fulham.

Soucek fikk det røde kortet etter at han traff Fulham-spiller Aleksandar Mitrović med albuen mot slutten av kampen. Episoden ble sjekket av VAR-dommer Lee Mason. og i kjølvannet av det trakk Dean opp kortet.

Den avgjørelsen ble kraftig kritisert i løpet av helgen, og West Ham var raskt ute med å anke. Mandag ble det kjent at Souceks røde kort er strøket.

Det er den andre avgjørelsen på fem dager som er blitt endret der dommerne Dean og Mason har vært involvert.

Samtidig melder flere engelske medier, blant dem The Times og BBC , at dommer Deans familie mottok dødstrusler etter lørdagens episode.

Reagerer sterkt

– Trusler og misbruk av dette slaget er totalt uakseptabelt, og vi støtte fullt og helt Mikes beslutning om å rapportere meldingene familien hans har fått til politiet, sier Mike Riley, leder for den engelske dommerforeningen, til The Times.

– Ingen skal måtte bli offer for motbydelige meldinger som dette. Netthets er uakseptabelt, og det må gjøres mer for å håndtere dette problemer, tilføyer han.

Dommer Dean skal ha bedt om å få slippe å dømme i Premier League kommende helg. Samtidig melder blant andre BBC at dommerprofilen vil lede onsdagens FA-cupmøte mellom Leicester og Brighton som planlagt.

Dømte United

Dean ledet også ligakampen mellom Manchester United og Southampton i forrige uke. Da ble Southamptons Jan Bednarek utvist etter at en situasjon som endte med straffespark til United ble vurdert på VAR-rommet.

Også det røde kortet endte opp med å bli strøket i ettertid.

FAs avgjørelse om å gjøre om på lørdagens røde kort betyr at Tomás Soucek kan spille tirsdagens cupkamp mot Manchester United.