Dommer-drama da Leicester reddet poeng på overtid

(Leicester - West Ham 2-2). Leicester var på vei mot sitt første hjemmetap siden september mot West Ham, men ble reddet av et billig straffespark på overtid. Et dramatisk oppgjør endte 2-2 etter at Jamie Vardy ble utvist i andre omgang.

Av Eivind Brennhovd Holth

– Vi spilte fantastisk. Dette er sjelen vår, vi spiller hver eneste kamp med blod, hjerte og sjel. Dette poenget var veldig viktig psykologisk, sa Leicester-manager Claudio Ranieri etter kampen.

Uansett har Tottenham sjansen til å ta innpå serielederen når de møter Stoke mandag. Med seier kan det liljehvite London-laget knappe inn forspranget til fem poeng.

Mot West Ham spilte Jamie Vardy hovedrollen på godt og vondt. Først sendte han Leicester i ledelsen i første omgang, før han ble utvist etter å ha forsøkt å filme til seg straffespark etter en snau time.

Derfra og ut handlet alt om West Ham som hadde et voldsomt press mot Leicester-målet. Etter 84 minutter endte en av flere straffesituasjoner med at dommer Jonathan Moss valgte å peke på straffemerket. Innbytter Andy Carroll var iskald og banket ballen ned i Kasper Schmeichels venstre hjørne.

Tre minutter senere var snuoperasjonen et faktum da venstreback Aaron Cresswell banket ballen i krysset fra skrått hold til 2-1 til West Ham.

Leicester nektet å gi opp og scoret på straffespark, forårsaket av Carroll, 15 sekunder før overtiden var ute.

– Noen av avgjørelsene til dommeren var ikke de beste og ga dem ett poeng. Jeg er overrasket over at han ikke ga oss straffe tidligere, og jeg tror han forsøkte å jevne det ut, sukket Carroll etter kampen ifølge BBC.

Flott Vardy-scoring

Siden november hadde Leicester kun ligget under til sammen 47 minutter i Premier League, men mot West Ham var laget heldig som ikke havnet bakpå etter bare to minutter. En heading fra Cheikhou Kouyaté gikk via fingertuppene til Schmeichel og traff innsiden av begge stolpene før Leicester fikk klarert.

Rett før 1-0-scoringen ropte West Ham på straffespark, men fikk ikke støtte hos dommer Moss som lot Schmeichel sette i gang angrepet. N'Golo Kanté spilte fri Vardy som sendte Leicester-fansen til himmels med sitt 22. seriemål for sesongen på en kontring tatt rett ut av Claudio Ranieris lærebok. Fra skrått hold banket Vardy ballen i lengste hjørne foran landslagssjef Roy Hodgson på tribunen.

– Det er veldig å vanskelig å ta dem ut, for Leicester er så dyktig på dette. En scoring fra øverste hylle, skrøt TV 2-ekspert Petter Myhre.

Etter hvilen var 29-åringen på farten igjen og gikk i bakken innenfor 16-meteren i en duell med West Ham-forsvarer Angelo Ogbonna. Vardy fikk gult kort for filming, hans andre i kampen, og ble vist ut av dommer Jonathan Moss etter en snau time.

– Jeg mener dommer gjør rett. Det er en vanskelig situasjon, men han tramper i bakken og kaster seg framover, sier mente kommentator Kasper Wikestad.

Dramatisk avslutning

West Ham-manager Slaven Bilic tok grep i pausen og sendte inn luftvåpenet Andy Carroll som scoret hat trick i 3-3-kampen mot Arsenal i forrige serierunde.

London-laget var langt bedre med i en 4-4-2-formasjon og fikk betalt i sluttminuttene. Utligningen kom da Wes Morgan rev ned Winston Reid og forårsaket straffesparket Carroll satt i mål. Deretter sendte Cresswell West Ham i ledelsen 2-1.

På overtid kom kampens andre straffespark da Jeffrey Schlupp ble felt innenfor 16-meteren. Leonardo Ulloa scoret, og dermed leder Leicester tabellen med åtte poeng før mandagens oppgjør mellom Tottenham og Stoke. (©NTB)

Engelsk eliteserie fotball søndag, 34. runde:

Bournemouth – Liverpool 1-2 (0-2)

Mål: 0-1 Roberto Firmino (41), 0-2 Daniel Sturridge (45), 1-2 Joshua King (90). 11.386 tilskuere.

Joshua King spilte hele kampen for Bournemouth.

Leicester – West Ham 2-2 (1-0)

Mål: 1-0 Jamie Vardy (18), 1-1 Andy Carroll (str. 84), 1-2 Aaron Cresswell (86), 2-2 Leonardo Ulloa (str. 90). 32.104 tilskuere.

Rødt kort: Jamie Vardy (56, to gule), Leicester.

Arsenal – Crystal Palace 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Alexis Sánchez (45), 1-1 Yannick Bolasie (82). 59.961 tilskuere

Dommer: Roger East. Gult kort: Joe Ledley, Scott Dann, Crystal Palace.