Disse tre fyller Bislett

Med 14.200 tilskuere er det utsolgt på Bislett torsdag kveld. Brødrene Ingebrigtsen får hovedæren for det.

Det er 56 år siden Bislett Games ble arrangert første gang, og aldri har stevnet vært utsolgt mange dager i forveien.

Det skjer av en eller annen grunn i 2019. Men så skal det legges til at tilskuerkapasiteten nesten er halvert sammenlignet med hvordan Bislett så ut før ombygningen.

Norsk friidretts opptur

– Hovegrunnen er brødrene Ingebrigtsen. Pluss selvsagt Karsten Warholm og en rekke lovende norske friidrettsnavn. Det er veldig gledelig for norsk friidrett at det er nordmennene som trekker publikum, sier stevnegeneral Steinar Hoen til Dagsavisen.

Han har som vanlig armer og bein i sving i dagene før torsdagens stevne, og tirsdag fikk han samlet brødrene Ingebrigtsen til deres pressekonferanse foran løpet.

– Ja, Bislett er viktig for oss med den fantastiske atmosfæren. For meg blir det stort for første gag å være med i "den voksne" delen av stevnet, sier Jakob Ingebrigtsen til Dagsavisen.

For han skal ut på den avsluttende "Drømmemila", distansen som Steinar Hoen betegner som Bisletts DNA-øvelse,

Men som ingen nordmann har vunnet.

Jakob Ingebrigtsen har løpt mange ganger på Bislett, men da bare i de nasjonale eller yngre årsklassers distanser før hovedstevnet har startet.

Nå blir han en av hovedrolleinnehaverne. Det er han og broren Filip som løper drømmemila.

Henrik på 3000 meter

Storebror Henrik måtte vike, og han jakter i stedet norsk rekord på 3000 meter.

På pressekonferansen kunne Henrik fortelle at han går for å slette norgesrekorden til Marius Bakken på 7.40,77, som ble satt i 2001. Da må Henrik slå sin egen personlige rekord med rundt to sekunder.

– Min personlige rekord er 7.42. Jeg håper at jeg slår den norske rekorden og at jeg løper under 7.40, sier han.

Neste år håper han å være kandidat til drømmemila igjen.

Men det er ikke bare Ingebrigtsen-brødrene og Karsten Warholm som er trekkplastrene. Internasjonalt er det et imponerende startfelt på en rekke øvelser.

Det er så lenge til VM i Doha i slutten av september at dette kan bli oppfattet som et liti mini-vm på norsk jord.

Dessverre måtte Abderrahman Samba melde avbud til mestermøtet med Karsten Warholm, men resten av verdens beste hekkeløpere utfordrer nordmannen på 400 meter hekk.