Sport

Disse har utmerka seg: Ukas Oslo-femmer

Disse utmerka seg for de tre eliteserielagene i Oslo forrige uke.

Forrige uke var knallsterk for alle tre Oslo-lagene, og det gjorde det svært vanskelig å ta ut dette laget. Men det er jo bare moro.

Slik var uka

Manglerud Star har vært på norgesturné og kommer hjem med full pott fra bortekampene mot Narvik og Stavanger (1-3-seier i begge to).
MS ligger nå på sjetteplass. À poeng med Sparta på femteplass, og to foran Stjernen på sjuende.

Les om Narvik - MS her: Manglerud Star med full pott i nord – holdt Narvik unna i 59 minutter

Les om Stavanger - MS her: Haugen og Haglund toneangivende da MS tok tre poeng i Stavanger

Grüner fikk nok en gang en dårlig start, da de møtte Storhamar borte, og lå under hele 5-0 før de våkna. Det var selvsagt for sent, men resultatet ble mye penere (endte til slutt 5-3). De slo imidlertid tilbake med seier over Narvik i sesongens første kamp i Grünerhallen (3-1).
Grüner ligger i øyeblikket på sluttspillplass. Ett poeng foran Stavanger, og fire foran Narvik. Det skiller to poeng opp til Stjernen på plassen over.

Vålerenga spilte kun én kamp forrige uke, men den var til gjengjeld av det solide slaget. I hvert fall offensivt. 7-4 endte det, og VIF er stadig ubeseira på nye Jordal Amfi.
Vålerenga topper tabellen med like mange poeng som Frisk, men med én kamp til gode på Asker-gutta. Storhamar følger deretter, tre poeng bak.

Les om kampen her: Lekestue da Vålerenga knuste Stjernen i målfest

Rundens lag:

Lars Haugen, målvakt (Manglerud Star)

###

Lars Haugen. Foto: Lisbeth Halvorsen/Manglerud Star

Endelig fikk vi se hva Lars Haugen er god for. Han irriterer seg nok litt over at han mer eller mindre ga bort et mål mot Narvik slik at nullen sprakk, men den kampen var solid av hele laget defensivt, noe som gjorde jobben til Haugen ganske grei. Virket tryggere enn han har gjort i de foregående kampene han har fått sjansen.

Det ble litt mer å gjøre mot Stavanger, men der viste han rett og slett klasse, selv om også den defensive jobben til spillerne skal hylles. Stoppet 39 v 40 skudd i denne kampen, og med 28 redninger på 29 skudd mot Narvik endte han uka med 97,1 i redningsprosent. Det er sterkt!

Kalle Ekelund, back (Vålerenga)

Oslo 20201017. 
Gjestenes Ludvig Hoff (nærmest) i duell med Kalle Ekelund under eliteseriekampen i ishockey mellom Vålerenga og Stavanger Oilers i nye Jordal Amfi.
Foto: Fredrik Hagen / NTB

Kalle Ekelund. Foto: Fredrik Hagen/NTB

Ekelund leverte fire assist mot Stjernen, og det lar seg høre. Backen topper nå poengligaen internt i Vålerenga med åtte målpoeng, men han venter stadig på sin første scoring. 0+8 der altså.

Utenom poengproduksjonen er Ekelund som alltid viktig for Vålerenga i mange av spillets faser, og leverte en ny god forestilling mot Stjernen.

Ole Holm, back (Manglerud Star)

###

Ole Holm. Foto: Lisbeth Halvorsen/Manglerud Star

To ny assist foregående uke (én i hver kamp), gjør at han, i likhet med Ekelund, befinner seg på toppen av Manglerud Stars interne poengliga med én scoring og fem assist. Riktignok deler han førsteplassen med Engebråten Hermansen (3+3) og Jesper Öhrvall (1+5), men dette er meget imponerende av den 18 år gamle backen.
I tillegg virker det som han stadig tar steg i spillet for øvrig, og har blitt en viktig brikke i Dave Livingstons defensiv. Av og til kan han bli litt overambisiøs, som skaper farligheter gæren vei, men i det store bildet leverer han nå solid eliteseriehockey i ung alder.
Etter planen skulle unge Holm tilbake til OHL-klubben sin Mississauga Steelheads 1. november, men Dagsavisen erfarer at dette kan vise seg å drøye til januar. I så fall er mulighetene gode for at Holm fortsetter sesongen i barndomsklubben. Det ser i hvert fall ut til å fungere glimrende for alle parter i øyeblikket.

Håvard Salsten, løper (Grüner)

20-åringen har levert varene til de grader denne uka. Det starta med at han scoret Grüners første mål på Hamar, før han fulgte opp med ny scoring, samt en målgivende pasning i seieren hjemme mot Narvik. Har funnet seg ordentlig til rette i rekke med tre år yngre Leo Halmrast, og veteranen Erik Lindhagen (33).
I alt har han fem poeng (2+3) på fire kamper for Grüner denne sesongen. Kun Carl Wassenius har flere (7 poeng), og han har spilt tre kamper mer enn Salsten.

Kjetil Martinsen, løper (Manglerud Star)

Kjetil Martinsen scoret sine to første mål for sesongen forrige uke. Det sikra han også en plass i ukas Oslo-femmer.

Kjetil Martinsen. Foto: Lisbeth Halvorsen/Manglerud Star

Manglerud Stars poengkonge fra forrige sesong har hatt en veldig treg sesongstart. Både produksjonsmessig, men også rent sportslig. Sto uten scoring før møtet med Narvik, men der klarte han endelig å få sin første nettkjenning for sesongen.

Fulgte deretter opp med å score på straffeslaget som Tord Thoresen skaffa mot Stavanger, og ble med det også den første målscoreren i den kampen.
Martinsen er på gang, og det trenger MS.

Leo Halmrast, løper (Grüner, på lån fra Vålerenga)

###

Leo Halmrast. Foto: Wang Toppidrett

Leo Halmrast fant virkelig tonen med Håvard Salsten i kampen mot Narvik, og scora sitt første mål i Grüner-drakta etter drøyt åtte minutter, pasningen var levert av Steen.

De to fortsatte å plage vettet av Narvik gjennom hele kampen, og etter litt over halvspilt tredje periode var det Halmrast sin tur til å servere Salsten, som sendte Grüner opp i 2-1.

17-åringen kan si godt fornøyd med uka, og det ser ut til at Morten Elverud har funnet sin førsterekke med en 17-åring (Halmrast), en 20-åring (Salsten) og en veteran på 33 (Erik Lindhagen).

Verdt å merke seg

Grüner-spiller Christoffer Larssen Berger har også hatt en god uke, og scoret både mot Storhamar og Narvik. I tillegg har hen levert solid spill i flere andre kamper denne sesongen. En viktig brikke i dette Grüner-laget.

Grüner sin keeper Mikkel Wik kom inn før ti minutter var spilt på Hamar, på stillingen 3-0. Han måtte selv se to pucker forsvinne inn bak seg, men endte med en redningsprosent på 92,3.
I den påfølgende kampen mot Narvik fikk 24-åringen tillitt fra start, og takket for det med å stoppe 35 av 36 skudd, og endte med en redningsprosent på 97,2. Kan han levere noe i nærheten av de tallene framover vil det øke Grüners muligheter på poeng betraktelig.

###

Mikkel Wik. Foto: Fredrik Hagen/NTB

Grüners Nicolai Eliesen (19), som i likhet med Halmrast er på utlån fra Vålerenga, scoret sitt andre mål for sesongen i bortemøtet med Storhamar.

Manglerud Star sin lånesoldat Robin Haglund Mathisen står med tre mål og fem assist på sine sju første kamper for drabantbyklubben. Forrige uke var han svært delaktig da MS slo klubben han er lånt ut fra, Stavanger Oilers. Han scoret selv 0-2-målet, og gjorde mer eller mindre hele 1-3-målet da han med en strålende vending på offensiv blålinje endte opp med å komme to mot én, sammen med Pontus Finstad. Pasningen gikk via Rumble to ganger før Finstad fikk scoret, så Haglund Mathisen fikk ikke notert målgivende, men det var like fult han som skapte scoringen. God kamp, og en god sesongstart.

###

Robin Haglund Mathisen. Foto: Lisbeth Halvorsen/Manglerud Star

Manglerud Star har sikret seg to veldig spennende nordamerikanere på lån. Andrew James O'Connor (21) og Blake Edward Christensen (25) skulle etter planen spille i AHL (nest øverste nivå i Nord-Amerika) denne sesongen, men blir nå å se i MS-drakt fram til det starter opp. Dette er spillere som begge er draftet til NHL tidligere, og fremdeles er unge.

- De nye gutta er veldig spennende. O’Connor var topp 5 i mål i hele NCAA D1 (øverste nivå i college-hockey), det lukter krutt. Christensen har produsert jevnt i 4 år, og var toppscorer på laget i fjor og var nummer 8 i NCAA for to år siden i produksjon. Han har vært med å ta AIC fra middels/dårlig lag til et vinnende topplag. Det er soleklare AHL-spillere med NHL-kontrakt, så det blir veldig bra tror jeg. Låneavtalen er nok flytende ut ifra AHL/NHL-start. Er ingen som vet noen ting egentlig, skrev Manglerud Stars assistenttrener André Lysenstøen til Dagsavisen tirsdag.

Vålerenga sin unggutt Calle Spaberg Olsen (18) scoret sitt første A-lagsmål for Vålerenga i kampen mot Stjernen, og hadde også en assist. Han står nå med 1+5 på sju kamper for klubben etter overgangen fra Rögle før sesongen.

Oslo 20201017. 
Stavangers Ludvig Hoff (t.v) i duell med Vålerengas Calle Spaberg Olsen under eliteseriekampen i ishockey mellom Vålerenga og Stavanger Oilers i nye Jordal Amfi.
Foto: Fredrik Hagen / NTB

Calle Spaberg Olsen. Foto: Fredrik Hagen/NTB

Mer fra Dagsavisen