Dette selvmålet sendte Wales videre

(Wales - Nord-Irland 1-0). Wales måtte få hjelp av nordirske Gareth McAuley for å ta seg videre til kvartfinale i fotball-EM. Et sjansefattig og kjedelig oppgjør endte med walisisk 1-0-seier.

Av Øystein Bjerkestrand

– Det var ikke pent, men vi klarte det, oppsummerte Wales-trener Chris Coleman etter kampen.

– De (Nord-Irland) var nok bedre enn oss i dag. Men vi viste mye lidenskap og mot, fortsatte han.

Dermed er Norges kommende motstander i VM-kvalifseringen ute av EM. For Wales fortsetter moroa.

Etter nærmere 75 minutter med svak fotball fra begge lag, ble Gareth Bale spilt fri på venstresiden av Aaron Ramsey. Bale slo knallhardt inn foran mål hvor innbytter Hal Robson-Kanu ventet.

Ballen kom aldri så langt som til Robson-Kanu. I stedet var det West Bromwich-spiller McAuley som satte ballen i eget nett fra kloss hold. Samme man scoret for øvrig ledermålet i Nord-Irlands 2-0-seier mot Ukraina i gruppespillet.

– Hva skal jeg si? Vi visste at det kom til å bli en «stygg» kamp. Og det er ikke ment som kritikk av Nord-Irland, for de gjorde kampen veldig vanskelig for oss. Vi fikk ikke mye plass, men laget er det viktigste, og vi visste at ett mål var nok, sa Gareth Bale, som ble kåret til kampens beste spiller av UEFA.

I kvartfinalen møter Wales vinneren av oppgjøret mellom Ungarn og Belgia som spilles søndag.

Ikke «on fire»

Før målet var fansen til de britiske lagene det eneste som holdt den nøytrale tilskuer varm. For på gressmatta var det lite å juble for. Blant annet ble landeplagen «Will Grigg's on fire» stadig sunget i den nordirske svingen. Den walisiske svingen svarte med å synge at de kun hadde én sang i repertoaret.

I de første 45 minuttene var høydepunktet et annullert mål av Ramsey etter knapt 20 spilte minutter. Arsenal-spilleren sto helt tydelig i offside, og målet ble korrekt annullert.

Det eneste nordirene hadde å bidra med var et langskudd fra Jamie Ward i det 23. minutt. De grønnhvite kom likevel bedre med mot slutten av omgangen, men sjansene uteble.

Sjansefattig

Annen omgang startet med et lite nordirsk overtak, uten at det førte til store sjanser. Det var i stedet Burnley-spiller Sam Vokes som fikk omgangens første mulighet. Hodestøtet hans gikk imidlertid et stykke utenfor.

Etter en knapp time fikk også Bale sin første sjanse på dødball. Fra 25 meter skjøt Real Madrid-stjernen i en perfekt bue over muren, men skuddet var ikke godt nok plassert til å overliste den solide sisteskansen Michael McGovern.

På vei mot 90 minutter ble det ikke flere store sjanser, og McAuleys selvmål ble derfor det eneste tellende i målprotokollen. (©NTB)