Sport

Dette mener de om sine egne overgangsvinduer

Både Eirik Kjønø i Grorud og Jørgen Isnes i KFUM Oslo mener de kommer styrket ut av overgangsvinduet, og allerede søndag møtes de til dyst for å se hvem som har forsterket best.

Natt til tirsdag stengte det internasjonale overgangsvinduet, og sjeldent har det Grorud har foretatt seg blitt påvirket så mye av det som har skjedd i andre klubber enn denne sommeren.

– Vi er egentlig veldig fornøyde med sommerens overgangsvindu. Det var mye fram og tilbake med Fram Larvik om Jonas Pereira og Sindre Osestad, men de var våre primære mål hele sommeren, så det var veldig bra at det løste seg på tampen der, sier Grorud-trener Eirik Kjønø og fortsetter:

– Fram Larvik ønsket egentlig ikke å selge dem, fordi de fryktet for nedrykk. Derfor ville de ikke kvitte seg med to av sine beste spillere, noe som gjorde at det lenge ikke så ut til å bli noen overgang. Men da nyheten kom om at det ikke ble noe nedrykk fra PostNord-ligaen i år begynte ting å skje, sier Kjønø.

Les også: Grorud forsterket laget med Larvik-duo (+)

Byttet lånespillere med permanente signeringer

Han er veldig fornøyd med å ha fått duoen inn nå, og at han ikke måtte vente til januar da kontraktene deres gikk ut.

– Helt siden vi visste at Elias (Hagen) forsvant har det vært Jonas og Sindre jeg ønsket å få inn. Det var synd at vi mistet Elias, men det visste vi kom til å skje før eller senere uansett, så vi er glade vi fikk beholdt han så lenge som vi fikk. Da Jens Petter Hauge plutselig gikk til Milan fikk vi beskjed om at Glimt ville hente Runar tilbake, og sammen med Tromsø ble vi også enige om at Sigurd (Grønli) skulle returnere til Tromsø, forteller Kjønø.

Med to lånespillere ut, og to spillere på permanente langtidskontrakter inn, synes Kjønø det er en spennende stamme å bygge videre på i årene som kommer i Grorud.

– Vi har lånt inn en del spillere nå som vi har slitt med skader, men med våre egne spillere tilbake på treningsfeltet kan vi sende de tilbake igjen. Det er en god måte å regulere stallen på, men signeringene av Jonas og Sindre er også gjort med tanke på fremtiden. Det er alltid godt å ha en god stamme i laget på langtidskontrakter, slik at man kan få satt laget og videreutvikle det, sier Kjønø.

Les også: Lillebror Hauge hentes hjem av Glimt

– Kommer styrket ut av vinduet

Grorud-treneren synes også divisjonskollega og lokalrivalene i KFUM Oslo har gjort et godt overgangsvindu med signeringene av Bilal Njie og Keivan Ghaedamini, pluss Lasse Sigurdsen litt tidligere i sommer. Det er noe Kåffa-trener Jørgen Isnes er enig i.

– Jeg synes vi kommer styrket ut av dette vinduet, og at vi nå får flere strenger å spille på ut over høsten. Med Bilal inn får vi en bakromstrussel, og litt mer fart inn på topp. Han kan bekle alle posisjonene på topp, er vant til den type fotball og formasjonen vi spiller, og var tydelig på at han ønsket seg til oss, sier en fornøyd Isnes til Dagsavisen.

Med skadeproblemene KFUM har hatt på backplass denne sesongen, har Olav Øby og Håkon Hoseth spilt en del på backen. Det har igjen gått ut over angrepsspillet, og derfor er Isnes fornøyd med å ha fått inn Ghaedamini fra Skeid.

– Med skadene på Tobias (Collett) og Dadi Dodou Gaye, som vi trolig ikke får se i hele år, har vi bare hatt to friske backer i (Cristopher) Lindquist og Fredrik Dahl. Det er ikke heldig, og da er det veldig bra å hente en friskus fra Skeid i Kevin som kan spille på begge backene og ta opp konkurransen med de friske backene våre, sier Isnes.

Les også: Njie klar for Kåffa: – Han har det vi har savnet (+)

Forsterket også på trenersiden

I tillegg til å forsterke seg på spillersiden, har også Kåffa forsterket seg på trenersiden ved å hente Johannes Moesgaard med lang fartstid fra Vålerenga.

– Johannes er en av dem med best kontaktnettverk i Oslofotballen, både med tanke på yngre spillere og spillere fra Oslo-regionen. Han har et veldig godt rykte, har jobbet godt over tid, og vil bli en enorm ressurs å få inn på feltet. Med det nye arenaprosjektet som vil ta opp mye tid hos mange i klubben, går Daniel (Fredheim Holm) inn i en ny rolle der han jobber med spillerlogistikk og administrasjon rundt A-laget, og da er det strålende å få inn Johannes, sier Isnes.

Med spillere tilbake fra skade og nye fjes på treningsfeltet, gleder han seg nå til å ta fatt på høstsesongen.

– Vi har hatt litt for mange skader til å få satt laget skikkelig så langt i år, og det har gått ut over prestasjonene. Nå ser det imidlertid lysere ut på skadefronten, og både Robin (Rasch) og Stian (Sortevik) har fått en del kamper i beina. I tillegg har vi gjort noen små endringer i spillet vårt som vil gagne oss ut over høsten, forteller Isnes.

Les også: Rasch ble den store helten da KFUM snudde og vant: – Han er veldig viktig for oss (+)

Gir Kåffa favorittstempelet på søndag

På søndag kommer den første muligheten til å teste sine nye lag, da det er klart for årets andre lokaloppgjør mellom KFUM og Grorud. Der Grorud-trener Eirik Kjønø umiddelbart kaster favorittstempelet i retning Ekeberg.

– Jeg føler at vi har vært ganske stabile der vi er nå, og har tatt jevnt med poeng hele sesong, mens KFUM har vært inne i en ganske tung periode. Nå ser det ut til at de har funnet litt ut av det og er på vei fram igjen. Kåffa har et mye høyere potensial inne enn det de har vist til nå i år, og er en sovende toppklubb som skal være der oppe og kjempe om en playoff-plass, sier Kjønø og fortsetter:

– Hjemme på Ekeberg må KFUM finne seg i å være favoritter, men vi reiser selvsagt opp dit for å slå dem. Vi ønsker å ha dem bak oss på tabellen i år, og siden vi er tabellnaboer blir det en viktig kamp for begge lag. Det er alltid spesielt å spille mot KFUM, og selv om vi vant forrige gang kan jeg love at det er en sulten gjeng også her, forteller Kjønø.

Grorud-treneren tror laget hans trenger tre seiere på de siste elleve kampene for å sikre plassen, og sier at ingenting hadde vært bedre om den første av de tre seierne kommer mot Kåffa på søndag.

– Det bør gå fint å ta de tre seierne, men man vet aldri. Det er små marginer i denne ligaen, og det handler om å få maks ut av det vi vet bor i oss. Kommer vi inn i en god stim kan vi kjempe om playoff, men taper vi mange på rad kan det bli en spennende høst der vi må krige til oss poeng for å overleve. Jeg tror de neste fire-fem-kampene vil avgjøre hvor intenst det blir for oss på slutten av sesongen.

Les også: Kjønø kunne puste lettet ut etter nesten å rote vekk en firemålsledelse (+)

Revansjelystne Kåffa savner publikum

Årets første oppgjør endte med en komfortabel 3-0-seier til Grorud, som var best i det meste på Grorud Arctic Match.

– Det er ikke noe å lure på om vi er revansjelystne eller ikke, det kan jeg love deg at vi er. Det er disse kampene både vi som trenere og spillerne markerer først i kalenderen, og disse kampene som betyr det lille ekstra. Det handler også om å være nest best i Oslo, og det skal ha en betydning det også, sier Jørgen Isnes.

Det at lagene er tabellnaboer gjør også at kampen får en litt ekstra betydning, mener han.

– Det er tett og jevnt mellom oss på tabellen nå, som gjør at det blir enda viktigere å vinne. Det er synd at vi bare får ha 200 tilskuere på den kampen, da oppgjørene mot Grorud på Ekeberg er blant de oppgjørene vi husker best. Vi savner det å samle rundt 1000 tilskuere på KFUM Arena og fyre det opp som det lokaloppgjøret det er, sier han.

Les også: Fotballkarrieren går mot slutten for Fredheim Holm – nye oppgaver venter (+)

Mer fra Dagsavisen