Dette kan også bli VM-finalen

Hva betyr trenerbråket i Spania? Spillerne mener det bare kan styrke dem.

OL-byen Sotsji starter med VMs første toppkamp i kveld. Portugal – Spania er finalen i gruppe B hvis ekspertisen får det som de vil.

– Da jeg så vi fikk Portugal i første kamp, tenkte jeg at dette kan jo bli VM-finalen også, sa Sergio Ramos etter trekningen i desember.

Trenerbråket

Det kan han i teorien få rett i.

Spørsmålet er hvordan de siste dagers drama slår ut for laget som skuffet kapitalt i VM for fire år siden der de ble slått ut allerede i gruppespillet.

Medieoppbudet var massivt på gårsdagens trening inne på Fisht stadion som var arena for åpnings- og avslutningsseremonien under OL der for fire år siden.

Mange spenninger

I en tropp med seks mann fra Real Madrid, fire fra Barcelona og tre fra Atlético Madrid, er det alltid spenninger.

Den nye treneren som ble satt på jobben onsdag, Fernando Hierro, var en av klippene i Real Madrid-forsvaret.

Sparkingen av Julen Lopetegui, den påtroppende Real-treneren, var det uenighet om internt. Men det spanske forbundet skar igjennom.

Vil prestere sammen

Kaptein Sergio Ramos, mildt sagt elsket og hatet i internasjonal fotball prøver å berolige alle som nå tror det er en ny splittelse i den spanske troppen.

– Nei, vi er her for å prestere sammen. Strukturen i laget ligger fast og vi vet hvilken strategi vil følge, sa han til Reuters etter trenerdramaet onsdag kveld.

Spania vant VM-tittelen i Sør-Afrika i 2010 og mange trodde de var i stand til å forsvare den i Brasil for fire år siden.

Slo ut Italia

Hva som skjedde der er gjennomanalysert. I EM for to år siden tapte de 0–2 for Italia i åttedelsfinalen.

Siden gikk de gjennom en suveren VM-kvalifisering der de fikk sin revansje mot Italia og vant sin pulje med klar margin (Italia ble slått ut av Sverige i omspillet).

– Portugal vant EM-tittelen for to år siden. De ser ingen begrensninger her, sier Sergio Ramos, som har fått mye fokus etter at han skadet Egypts og Liverpools yndling Mohamed Salah i mesterligafinalen.

Nå har støyen rundt landslagssjefene overtatt fokus.

Seriemester

David Silva kommer som fersk seriemester med Manchester City og vil ta taktstokken i dette laget som har kvalitet i alle ledd.

Han ville si svært lite om sine egne forventninger på pressekonferansen i Krasnodar tidligere i uka.

Nå spekulererspansk presse i hva trenerskiftet har å si. Hvilken autoritet har Fernando Hierro når han nå overtar garderoben dagen før VM ble åpnet?

Autoritet var i hvert fall ikke noe han manglet da han styrte forsvaret til Real Madrid inntil han forlot klubben i 2003.

Han har tre VM-sluttspill som spiller og klarte mesterstykket å score mål i alle sammen (1994, 1998, 2002).