Vålerengas Christian Grindheim takler Martin Ødegaard i årets Ullevaal-kamp der VIF vant 3-0. Neste år blir dette både serieåpning og finale. Men spiller Ødegaard i Godset da?FOTO: ERLEND AAS/NTB SCANPIX

Dette kan bli en seriefinale

Vålerenga og Strømsgodset møtes i første og siste serieomgang neste år. Kan den siste bli en seriefinale?

Fotballdrømmerne i de to klubbene håper på det. I år fikk Norges Fotballforbund mye ros for komposisjonen da medaljevinnerne Molde og Odd ble satt opp i siste runde. Men dessverre var gullkampen avgjort allerede.

I siste serierunde neste år er det ingen opplagte gullkamper. Rosenborg avslutter i Aalesund, Molde i Kristiansand. Men Strømsgodset - Vålerenga på Marienlyst 8. november håper alle de involverte skal bli en thriller.

- Alle kamper er like viktige, vi har selvfølgelig ambisjoner om å heve oss. Vi skal være usedvanlig godt forberedt, sier VIF-trener Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

 

Også i seriestarten

Han serieåpner også mot Strømsgodset. Kampen spilles på Ullevaal 2. påskedag, 6. april. I årets våroppgjør på Ullevaal vant Vålerenga 3-0.

For Strømsgodset ble forrige sesong en nedtur og all fokus rundt klubben handler nå om Martin Ødegaard og hans skjebne. Mens familierådet fortsatt pågår er et av scenariene å spille vårsesongen i Norge, eventuelt som utlånt spiller fra den klubben han til slutt velger.

I går feiret Martin Ødegaard sin 16-årsdag på rolig vis i Drammen uten at det ble gjort avtaler med noen klubber.

Eventuelt salg av Ødegaard vil definere hva klubben kan hente av erstattere.

Strømsgodsets tre første bortemotstandere heter Vålerenga, Rosenborg og Molde.

- Dette blir tøft, men slik skal det være. Vi har tre bortekamper på de fem første kampene og vi har noe å sikte oss inn mot, sier Godset-trener David Nielsen.

Fjorårets fjerdeplass ble naturlig nok oppfattet som en nedtur for et Godsetlag som skal være i medaljekampen.

 

16. mai-kampene

Å komponere seriesesongen handler om et omfattende puslespill på Ullevaal stadion.

Ikke minst er mange opptatt av hvordan de attraktive 16. mai-kampene settes opp.

I år fikk både Vålerenga og Strømsgodset hjemmekamp, mot henholdsvis Mjøndalen og Aalesund.

- Vi har mottatt om lag 40 ulike ønsker fra klubbene i forbindelse med serieoppsettet og de fleste av disse er ivaretatt, sier direktør i konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn til fotball.no.

- Spilleplanen gir en interessant start der to av fjorårets beste lag møtes. Videre er det søkt å fordele kampene med ekstra interesse ut over året. Selv om det er i dag er vanskelig å spå hvilke lag som vil kjempe om medaljer og nedrykk, så legger de tre siste rundene også opp til en spennende avslutning, sier han.

Det eneste som har vært fast tradisjon ved 16. mai-kampene er at Rosenborg har hatt hjemmekamp. Det er på Lerkendal denne tradisjonen ble innført, rett nok ved en tilfeldighet.

Neste år er det Lars Bohinens nyopprykkede Sandefjord som antakelig møter fullt hus på Lerkendal.

Molde og Odd møttes i siste serierunde i år, deretter i cupfinalen og de møtes igjen i første runde neste år.

- Det er mange Odd-kamper på oss nå, sa Molde-trener Tor Ole Skullerud til NTB i går. Og begge de to siste kampene gikk Moldes vei som vant gull i både serie og cup i 2014.

Her er serieoppsettet for 2015