Sport

Dette er Skeids nye utfordringer

Skeid planlegger en ny hverdag. Men hvordan?

NORDRE ÅSEN: «Hjelp, vi er i OBOS-ligaen», skriver daglig leder Daniel H. Strand til potensielle samarbeidspartnere som vil følge Skeids ferd på nest øverste nivå i norsk fotball. Der de ikke har vært på ti år.

Økonomisk lilleputt

Onsdag var sponsorpakkene klare, nå går ferden ut til Oslos næreingsliv.

Strand er fersk daglig leder i en klubb som ikke har flere ansatte i administrasjonen.

Økonomisk blir klubben en lilleputt i neste års 1. divisjon. Slik det ser ut i dag.

– Hva er det viktigste for Skeid akkurat nå, et halvt år før comebacket i OBOS-ligaen?

Prioriterte saker

Strand understreker at han er leder for hele klubben, også de tusen spillerne der nå lagene deres skal meldes på og få trenere for neste år.

For A-laget handler det om:

1. Å få på plass en bærekraftig økonomi.

2. Å skrive kontrakter med spillerne og trenerne. I 1. divisjon er man forpliktet til å ha avtale med 18 spillere med en minimumslønn på 4050 kroner (!) i måneden .

3. Hjemmebane? En egen komite er nedsatt for å få til en løsning der man kan bli på Nordre Åsen.

– Det er større inntekter i 1. divisjon, men også større utgifter, sier Strand.

Tom Nordlies suksess

Utenfor de nyryddede klubblokalene sto Tom Nordlie og fikset bilen sin.

At Skeid vant de to siste kampene etter at opprykket var klart, viser karakter. Ingen hadde sett for seg at Skeid skulle vinne denne ligaen med ni poeng, score flest mål og slippe inn færrest.

– Flere av klubbene ringte meg før kampene i den siste runden og lurte på om vi satset alt. Da kjenner dere ikke meg som trener, svarte jeg til dem, sier Tom Nordlie til Dagsavisen.

Skeid avsluttet med å slå Bryne 2-0 etter at kampen ble utsatt i flere timer, og så ta Fløy Flekkerøy 5-2, et lag som desperat kjempet for overlevelse.

For Strand blir også Nordlie en ny erfaring. Ingen tvil om at Skeid-treneren i dag er klubbens største profil.

– Man får jo et inntrykk av å se og høre ulike trenere på TV, men nå ser jeg fram til å bli kjent med han som kollega og danne mitt eget inntrykk, sier Strand, som må lene seg på et aktivt styret i puslespillet med å lage en toppklubb av Skeid.

En klar visjon

Men han minner igjen om alt som skjer bak A-laget, om styrevedtaket om ikke å bruke penger man ikke har og klubbens visjon: «Skeid skal være den beste klubben i Oslo å vokse opp i».

Og det koster nødvendigvis ikke penger.

"Skeid var også med på pengegaloppen i norsk fotball på 90-tallet. Det brant vi oss stygt på. Vi har lært. Det skal ikke skje igjen. Vi har ikke råd til det", står det i klubbens budskap til sponsorene.

Nå er klubben rangert som nummer to i Oslo bak Vålerenga. Det er fortsatt en mulighet for at det kan bli to Oslolag i OBOS-ligaen neste år hvis KFUM både slår Fredrikstad og så det tredje siste laget i 1. divisjon i kvalifiseringen som starter kommende lørdag.

– Vi ønsker KFUM lykke til, sier Skeids daglige leder.

Mer fra Dagsavisen