Sport

Dette er Shampos juleønske

En allerede tynn Vålerenga Hockey-stall sliter stort med skader før viktige matcher i tetstriden. Spesielt ett skadetilfelle kan få stor påvirkning på resten av lagets sesong, mener sportssjef Espen «Shampo» Knutsen.

Tabelltreer Vålerenga er inne i en god stim i eliteserien i ishockey. Laget har vunnet fire strake, men nå tærer skadene på. Flere sentrale spillere sliter før toppkampene mot tabellfirer Lillehammer (torsdag, b) og Stavanger Oilers (lørdag, h) før landslagspausen. Etter det er neste kamp mot borte mot Manglerud Star 17. desember.

– Andreas Stene (ribbeinsskade) trente ikke i dag, men Thomas Olsen (hoftetrøbbel) var med. Daniel Sørvik og Martin Røymark var ikke med, sier sportssjef Shampo til Dagsavisen tirsdag.

– Stene blir nok klar til kamp torsdag. Thomas får vi se på, legger han til. Sørvik og Røymark er uaktuelle.

Les også: Dette er grunnen til at Vålerenga-spillerne kan se ned på rivalene (DA+)

Spinkelt

Filip Lalande er også ute med skade. I tillegg mister VIF trioen Sander Frøberg, Tobias Johansen Breivold og Leo Johansen Halmrast til spill i U20-VM.

– Det er en spinkel tropp før pausen. Og det er klart, da blir vinnersjansene våre mye mindre. Det er stor belastning på en allerede tynn tropp. Pausen kommer for så vidt beleilig for oss, men vi har jo slitt med skader en stund allerede, poengterer Knutsen.

Den største bekymringen for sportssjefen, er poengplukker og landslagsveteran Røymark (33), som fikk skulderen ut av ledd mot Stjernen nylig.

– Vi venter på beskjed om Røymark. Må han opereres, mister han resten av sesongen. Skjer det, vil det helt klart være en stor svekkelse. Han er en av motorene i laget vårt, både offensivt og defensivt. Han er en spiller med mye istid, påpeker sportssjefen.

###

VIF-profilen Martin Røymark (t.v.) kan miste resten av sesongen. Dét bør bekymre sportssjef Espen Knutsen (midten) og trener Roy Johansen (t.h.). Montasje: NTB scanpix/Jørn H. Skjærpe

– Da blir juleønsket at han slipper operasjon?

– Hehe, ja. Vi må håpe at han kan trene opp skulderen i stedet.

Les også: «Tobbe» avgjorde da Vålerenga vant på borteis

Svekket medaljehåp

Skader til tross, nå ser Roy Johansens mannskap fram mot torsdagens bortekamp mot Lillehammer.

– Det er alltid jevne kamper der oppe. For oss gjelder det å ikke slippe dem til, ikke slippe inn mål. Det blir samme oppskrift mot Oilers lørdag. De er jo snart mestere. Et tungt lag å møte, sier Espen Shampo Knutsen.

Han innrømmer at ambisjoner og forventninger må nedjusteres som følge av skadene. Tidligere har VIF-leiren vært klar på at man ønsker å kjempe i tetstriden.

– Vi må være realistiske. Å komme på pallen denne sesongen, med så mange skader, blir som å tro på julenissen.

– Så alt må klaffe i så fall?

– Hehe. Ja. Og mer enn som så, svarer sportssjefen.

Tabellsituasjonen i tetstriden i grunnserien per onsdag 4.12: 1) Stavanger Oilers (60 poeng), 2) Storhamar (43 poeng), 3) Vålerenga (42 poeng), 4) Lillehammer (39 poeng), 5) Frisk Asker (38 poeng).

Les også: Roy Johansen: – Vi er et lag midt på tabellen (DA+)

Mer fra Dagsavisen