Sport

Dette er KFUMs nye mann

Etter noe turbulens, er nå Kongsvinger IL og KFUM Oslo enige om en overgang for 24 år gamle Olav Øby. Han signerte en ettårskontrakt for Oslo-klubben mandag ettermiddag.

Av Per Erik Moen

I februar var Øby under kontrakt med KIL, men spilte treningskamp for KFUM. Da oppsto det lett turbulens mellom de to 1. divisjonsklubbene.

Etter litt fram og tilbake, ble det kun fram mandag. Og feiden som var, skal være plassert i glemmeboka.

– Vi er ferdigsnakka om den hendelsen nå. Fokuset vårt nå, er at vi er glade for å ha signert en god fotballspiller, sier KFUM-trener Jørgen Isnes til Dagsavisen.

Øyby bor i Oslo, og underviser i skoleverket. Han har spilt i flere klubber, og står bokført med 42 eliteseriekamper -for Sarpsborg 08 og Kristiansund BK.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Hans debut som eliteseriespiller kom da han var 18 år gammel. Øby har også 1. divisjonsspill for Strømmen og Follo.

– Øby er en allsidig energibunt. Han kommuniserer mye, og er en fin fyr å ha, også i garderoben. Han er allsidig, og kan spille sentral midtbane, men også på begge flanker, også på begge vingback-plassene, sier Jørgen Isnes.

Olav Øby er den sjette signeringen til KFUM etter forrige sesong. Inn har også disse fem kommet: Emmanuel Troudart, Simon Thomas, Kristian Brix, Abdul-Basit Agounda, og Daniel Fredheim Holm.

Søndag spiller KFUM siste treningskamp før seriestarten borte mot Sandefjord 31. mars. Motstander på Ekeberg er Bærum SK.

Mer fra Dagsavisen